Alexander Claus

Over Alexander Claus

Sinds 2004 ben ik advocaat. Ik ben een ervaren advocaat in het ondernemings-, faillissements– en arbeidsrecht. Goede juridische, pragmatische advisering typeert mij in mijn werk.

Ik heb veel ervaring met het adviseren van en procederen voor ondernemers. Als mede-ondernemer weet ik wat er binnen ondernemingen speelt, en met welke uitdagingen ondernemers geconfronteerd kunnen worden. Ik adviseer niet alleen ten aanzien van de juridische valkuilen, maar ik heb ook goed zicht op de commerciële kansen die er liggen.
Daarnaast ondersteun en adviseer ik diverse ideële stichtingen.

Een bijzondere interesse heb ik voor het faillissementsrecht. Ik word op regelmatige basis door de Rechtbank benoemd tot curator in faillissementen en bewindvoerder in surseances van betaling. Vele bedrijven in financiële moeilijkheden zijn daarbij geherstructureerd en doorgestart.

Ik maak deel uit van de German Desk van kantoor. Ik spreek vloeiend Duits en heb vele Duitstalige cliënten geadviseerd in het Nederlandse Recht, en hen in diverse procedures in Nederland bijgestaan. Ik heb ook ruime ervaring met de advisering van Nederlandse cliënten over diverse internationale faillissements gerelateerde procedures.

Naast het faillissementsrecht voel ik mij ook thuis in het arbeidsrecht. Ik heb ervaring met zowel het bijstaan van ondernemers als medewerkers in (arbeids)conflictsituaties.

Ik heb de Postdoctorale opleiding Insolventierecht aan de Grotius Academie, en de Postdoctorale opleiding Financiële Economie voor Curatoren aan de Erasmus Universiteit met succes afgerond. Ik ben lid van Insolad, de specialistenvereniging van Insolventie-advocaten. Daarnaast heb ik de Postacademische Leergang Arbeidsrecht (PALA) aan de Erasmus Universiteit afgerond en ben ik lid van het College van Afgevaardigden van de Nederlandse Orde van Advocaten.

Heeft u een juridisch probleem?

Wij helpen u graag verder. Vul gerust onderstaan formulier in en wij bellen u z.s.m. terug. 

HAUT Legal & Tax Advocaten
HAUT Legal & Tax Advocaten