HAUT Legal & Tax advocaten

Aftrekbare kosten voor startende ZZP’er

Aftrekbare kosten voor startende ZZP’er

Bij de start van een onderneming mogen de reeds eerder privé aangekochte bedrijfsmiddelen (Computers, buro, kasten, gereedschap etc.) in de boekhouding worden opgenomen tegen de waarde in het economisch verkeer. Door middel van afschrijving van deze posten komen deze kosten alsnog ten laste van het resultaat van de onderneming. Een ZZP’er heeft er dus belang bij om zoveel mogelijk spullen tegen een zo hoog mogelijke waarde in te brengen.

BTW bedrijfsmiddelen

De over deze bedrijfsmiddelen reeds betaalde BTW kan teruggevraagd worden bij de Belastingdienst, wanneer tenminste bij de aankoop de zaken al bestemd waren voor het bedrijf. Bij activa die jaren geleden gekocht zijn zal dit niet erg aannemelijk zijn. Bij activa die enkele maanden geleden aangeschaft zijn, zal dit weinig tot geen problemen geven. De BTW mag slechts in aftrek worden gebracht over het tijdvak waarin de factuur voor de bedrijfsmiddelen ontvangen werd. Als dit  tijdvak reeds verstreken is dan kan per brief alsnog om een teruggave gevraagd worden.

Bert Becker is naast advocaat ook fiscalist en helpt u graag bij het optimaal opstarten van uw onderneming.

Teruggebeld worden?

Interessant artikel?

Deel dit artikel via onderstaande kanalen:
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Kom in contact
Door dit formulier te verzenden, ga je akkoord met de opslag én verwerking van jouw persoonsgegevens door HAUT Legal & Tax. Privacyreglement.

Expertises

Recente artikelen

MKB CONTINUÏTEITSSCAN

“HOE ZIET UW CONTINUÏTEIT ERUIT?”

Doe de gratis MKB continuïteitsscan! Voor de ene sector is Covid een zegen en voor de ander een drama. Laat onverlet dat door deze crisis er wellicht een nieuwe strategie gekozen moet worden. Welke kansen of bedreigingen heeft u? 

HAUT Legal & Tax Advocaten
HAUT Legal & Tax Advocaten