Aftrekbare kosten voor startende ZZP’er

Gepubliceerd op: 10/05/2012

Nijverheidsweg 7
2102 LJ Heemstede
+31(0)23 – 531 0060

Haarlem

Kennemerplein 13D
2011 MH Haarlem
+31(0)23 – 531 0060

Utrecht

Hooghiemstraplein 167
3514 AZ Utrecht
+31(0)30 – 271 8844

info@hautlegal.nl

Leestijd: < 1 minuut

Bij de start van een onderneming mogen de reeds eerder privé aangekochte bedrijfsmiddelen (Computers, buro, kasten, gereedschap etc.) in de boekhouding worden opgenomen tegen de waarde in het economisch verkeer. Door middel van afschrijving van deze posten komen deze kosten alsnog ten laste van het resultaat van de onderneming. Een ZZP’er heeft er dus belang bij om zoveel mogelijk spullen tegen een zo hoog mogelijke waarde in te brengen.

BTW bedrijfsmiddelen

De over deze bedrijfsmiddelen reeds betaalde BTW kan teruggevraagd worden bij de Belastingdienst, wanneer tenminste bij de aankoop de zaken al bestemd waren voor het bedrijf. Bij activa die jaren geleden gekocht zijn zal dit niet erg aannemelijk zijn. Bij activa die enkele maanden geleden aangeschaft zijn, zal dit weinig tot geen problemen geven. De BTW mag slechts in aftrek worden gebracht over het tijdvak waarin de factuur voor de bedrijfsmiddelen ontvangen werd. Als dit  tijdvak reeds verstreken is dan kan per brief alsnog om een teruggave gevraagd worden.

Bert Becker is naast advocaat ook fiscalist en helpt u graag bij het optimaal opstarten van uw onderneming.

Interessant artikel?

Deel dit artikel via onderstaande kanalen:
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Bert Becker

Advocaat sinds 2009, partner, gespecialiseerd in fiscaal recht, familierecht en ondernemings- recht

Kom in contact
Door dit formulier te verzenden, ga je akkoord met de opslag én verwerking van jouw persoonsgegevens door HAUT Legal & Tax. Privacyreglement.
Werkgever en werknemer
Leestijd: 2 minuten STAP staat voor Stimulans ArbeidsmarktPositie en vat het doel van de subsidie samen. Het STAP-budget wordt ingevoerd om werkenden de mogelijkheid te geven om scholing te volgen en zo te werken aan de eigen ontwikkeling en duurzame inzetbaarheid,…
13-04-2021
Ondernemingen, aandeelhouders en bestuurder
Leestijd: 3 minuten Het komt helaas wel eens voor dat een klant een factuur onbetaald laat en vervolgens (wegens gebrek aan baten) zonder nadere berichtgeving de onderneming ontbindt, waardoor deze ophoudt te bestaan. Dit betekent echter lang niet altijd dat de…
10-04-2021
Teruggebeld worden na werktijd?
Siebert-Becker

Siebert & Becker is nu Haut Legal & Tax

Vanaf 3 maart 2020 gaat Siebert & Becker verder onder de naam HAUT Legal & Tax. 

HAUT Legal & Tax Advocaten
HAUT Legal & Tax Advocaten