Aanmerkelijk belang

Heemstede

Nijverheidsweg 7
2102 LJ Heemstede
+31(0)23 – 531 0060

Haarlem

Kennemerplein 13D
2011 MH Haarlem
+31(0)23 – 531 0060

Utrecht

Hooghiemstraplein 167
3514 AZ Utrecht
+31(0)30 – 271 8844

info@hautlegal.nl

Het heet een aanmerkelijk belang als je, eventueel samen met een fiscale partner, 5% of meer belang hebt in een onderneming. Het gaat dan om: winstbewijzen, genotsrechten, aandelen of opties op aandelen in een vennootschap. Het maakt niet uit of dit een binnen- of buitenlandse vennootschap is. Ook telt het stemrecht in een coöperatie/vereniging op coöperatieve grondslag mee.
Ook wanneer een direct familielid een aanmerkelijk belang in een vennootschap heeft gelden er aparte regelingen. Zo heb je in dit geval zelf ook een aanmerkelijk belang, ook al is jouw aandeel in de vennootschap minder dan 5%.
Het aanmerkelijk belang is relevant voor de belastingdienst. Zo valt een aanmerkelijk belang onder het box II vermogen. Ook kunnen er belastbare inkomsten uit het aanmerkelijke belang voortvloeien.

Interessant begrip?

Deel dit begrip via onderstaande kanalen:
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Wij zijn Haut Legal Tax

Ons team bestaat uit een groep mensen die blij worden van hun werk en ook gewoon graag lol hebben in hun werk. Wij zijn onszelf. Wij zijn ook eigenwijs en dat houdt ons scherp.

Meer informatie?
Door dit formulier te verzenden, ga je akkoord met de opslag én verwerking van jouw persoonsgegevens door HAUT Legal & Tax. Privacyreglement.
Siebert-Becker

Siebert & Becker is nu Haut Legal & Tax

Vanaf 3 maart 2020 gaat Siebert & Becker verder onder de naam HAUT Legal & Tax. 

HAUT Legal & Tax Advocaten
HAUT Legal & Tax Advocaten