Arbeidsovereenkomst bepaalde tijd

Heemstede

Nijverheidsweg 7
2102 LJ Heemstede
+31(0)23 – 531 0060

Haarlem

Kennemerplein 13D
2011 MH Haarlem
+31(0)23 – 531 0060

Utrecht

Hooghiemstraplein 167
3514 AZ Utrecht
+31(0)30 – 271 8844

info@hautlegal.nl

Uitgangspunt is dat een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde duur is. De arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd is de uitzondering en geldt daarom alleen als een werkgever en een werknemer dat uitdrukkelijk met elkaar overeenkomen. Het overeenkomen van een bepaalde tijd kan zowel mondeling als schriftelijk gebeuren.

De duur van de arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd kan worden uitgedrukt in jaren, maanden, weken of zelfs in dagen of uren. Ook kan de duur worden gekoppeld aan de looptijd van een bepaald project, aan bepaalde tijdelijke werkzaamheden of bijvoorbeeld aan de vervanging van een werknemer die afwezig is in verband met zwangerschapsverlof of ziekte.

Alleen als een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd langer dan zes maanden duurt, mag een proeftijd worden overeengekomen. Voor een arbeidsovereenkomst van zes maanden of korter mag dat niet.

De arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd kan op verschillende manieren eindigen, maar eindigt normaliter van rechtswege op de datum waarop de bepaalde tijd verstrijkt of op de datum waarop het project, de tijdelijke werkzaamheden of de vervanging eindigt.

Interessant begrip?

Deel dit begrip via onderstaande kanalen:
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Wij zijn Haut Legal Tax

Ons team bestaat uit een groep mensen die blij worden van hun werk en ook gewoon graag lol hebben in hun werk. Wij zijn onszelf. Wij zijn ook eigenwijs en dat houdt ons scherp.

Meer informatie?
Door dit formulier te verzenden, ga je akkoord met de opslag én verwerking van jouw persoonsgegevens door HAUT Legal & Tax. Privacyreglement.
Siebert-Becker

Siebert & Becker is nu Haut Legal & Tax

Vanaf 3 maart 2020 gaat Siebert & Becker verder onder de naam HAUT Legal & Tax. 

HAUT Legal & Tax Advocaten
HAUT Legal & Tax Advocaten