Besloten vennootschap

Heemstede

Nijverheidsweg 7
2102 LJ Heemstede
+31(0)23 – 531 0060

Haarlem

Kennemerplein 13D
2011 MH Haarlem
+31(0)23 – 531 0060

Utrecht

Hooghiemstraplein 167
3514 AZ Utrecht
+31(0)30 – 271 8844

info@hautlegal.nl

De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid (BV) is een rechtspersoon waarvan het kapitaal in aandelen verdeeld is die niet vrij overdraagbaar zijn; de aandelen staan namelijk op naam.

De BV verschilt niet veel van de naamloze vennootschap (NV). Zo zijn aandeelhouders in een NV ook niet aansprakelijk voor schulden van de vennootschap, die het bedrag dat zij aan aandelenkapitaal hebben volgestort overstijgen. Een belangrijk verschil is dat de aandelen van de nv in beginsel wel vrij overdraagbaar zijn.

Overigens is de beperkte overdraagbaarheid van bv-aandelen niet meer wettelijk verplicht. De statuten van een bv hoeven sinds de invoering van de flex-bv geen aanbiedingsregeling of blokkeringsregeling meer te bevatten. In de praktijk houdt de blokkeringsregeling bij een BV in dat de zittende aandeelhouders het toetreden van een nieuwe aandeelhouder dienen goed te keuren; ook als deze de aandelen van een andere aandeelhouder overneemt. De statuten van een NV kunnen daarnaast ook een dergelijke blokkeringsregeling bevatten.Het bestuur dient tevens in een aandeelhoudersregister bij te houden welke (rechts)personen voor welk bedrag en met hoeveel aandelen in het kapitaal van de BV deelnemen.

Interessant begrip?

Deel dit begrip via onderstaande kanalen:
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Wij zijn Haut Legal Tax

Ons team bestaat uit een groep mensen die blij worden van hun werk en ook gewoon graag lol hebben in hun werk. Wij zijn onszelf. Wij zijn ook eigenwijs en dat houdt ons scherp.

Meer informatie?
Door dit formulier te verzenden, ga je akkoord met de opslag én verwerking van jouw persoonsgegevens door HAUT Legal & Tax. Privacyreglement.
Siebert-Becker

Siebert & Becker is nu Haut Legal & Tax

Vanaf 3 maart 2020 gaat Siebert & Becker verder onder de naam HAUT Legal & Tax. 

HAUT Legal & Tax Advocaten
HAUT Legal & Tax Advocaten