Dagvaarding

Heemstede

Nijverheidsweg 7
2102 LJ Heemstede
+31(0)23 – 531 0060

Haarlem

Kennemerplein 13D
2011 MH Haarlem
+31(0)23 – 531 0060

Utrecht

Hooghiemstraplein 167
3514 AZ Utrecht
+31(0)30 – 271 8844

info@hautlegal.nl

De dagvaarding is een vorm van een exploot. Middels een dagvaarding wordt een gedaagde opgeroepen om in rechte te verschijnen in een procedure. Het is een schriftelijk stuk dat officieel moet worden overhandigd aan de ontvanger, dit heet betekening. Deze betekening geschiedt in beginsel door een gerechtsdeurwaarder en nooit digitaal. In uitzonderlijke gevallen kan de dagvaarding ook per aangetekende of gewone post worden verzonden. Belangrijk is dat een dagvaarding niet geweigerd kan worden, bij een weigering is er alsnog een kans gegeven kennis te nemen van de dagvaarding. Dit is al voldoende voor betekening. In een civiele dagvaarding staat onder andere wanneer de gedaagde moet verschijnen, de eisen of de vordering en op welke gronden hij zijn eis baseert. Als gedaagde geen acht slaat op de dagvaarding en niet in rechte verschijnt in de procedure wordt hij of zij bij verstek veelal veroordeeld in de proceskosten en wordt de vordering van de eiser door de rechter toegezegd, tenzij deze hem onrechtmatig of ongegrond voorkomt.

Interessant begrip?

Deel dit begrip via onderstaande kanalen:
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Wij zijn Haut Legal Tax

Ons team bestaat uit een groep mensen die blij worden van hun werk en ook gewoon graag lol hebben in hun werk. Wij zijn onszelf. Wij zijn ook eigenwijs en dat houdt ons scherp.

Meer informatie?
Door dit formulier te verzenden, ga je akkoord met de opslag én verwerking van jouw persoonsgegevens door HAUT Legal & Tax. Privacyreglement.
Siebert-Becker

Siebert & Becker is nu Haut Legal & Tax

Vanaf 3 maart 2020 gaat Siebert & Becker verder onder de naam HAUT Legal & Tax. 

HAUT Legal & Tax Advocaten
HAUT Legal & Tax Advocaten