Loonsanctie

Heemstede

Nijverheidsweg 7
2102 LJ Heemstede
+31(0)23 – 531 0060

Haarlem

Kennemerplein 13D
2011 MH Haarlem
+31(0)23 – 531 0060

Utrecht

Hooghiemstraplein 167
3514 AZ Utrecht
+31(0)30 – 271 8844

info@hautlegal.nl

Wat is loonsanctie? Tijdens de 104 weken van arbeidsongeschiktheid (wachttijd) dient werkgever en werknemer er alles aan doen, zodat werknemer kan re-integreren. In beginsel dient de re-integratie gericht te zijn op terugkeer in het eigen werk. Indien dit niet mogelijk is, moet worden gekeken naar een re-integratie bij een andere werkgever.

Alvorens een werknemer een WIA-uitkering kan aanvragen, zal het UWV controleren of de werkgever zich heeft gehouden aan de re-integratieverplichtingen. Indien het UWV van mening is dat werkgever zich onvoldoende heeft ingespannen, dan kan het UWV besluiten om de wachttijd met maximaal 52 weken te verlengen. De werkgever is dan verplicht om ten minste 70% van het loon door te blijven betalen. Dit wordt een loonsanctie genoemd.

Heeft u ondersteuning nodig bij een loonsanctie? Onze advocaten met het expertisegebied Werkgever en werknemer staan voor u klaar. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Interessant begrip?

Deel dit begrip via onderstaande kanalen:
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Wij zijn Haut Legal Tax

Ons team bestaat uit een groep mensen die blij worden van hun werk en ook gewoon graag lol hebben in hun werk. Wij zijn onszelf. Wij zijn ook eigenwijs en dat houdt ons scherp.

Meer informatie?
Door dit formulier te verzenden, ga je akkoord met de opslag én verwerking van jouw persoonsgegevens door HAUT Legal & Tax. Privacyreglement.
Siebert-Becker

Siebert & Becker is nu Haut Legal & Tax

Vanaf 3 maart 2020 gaat Siebert & Becker verder onder de naam HAUT Legal & Tax. 

HAUT Legal & Tax Advocaten
HAUT Legal & Tax Advocaten