Re-integratie

Heemstede

Nijverheidsweg 7
2102 LJ Heemstede
+31(0)23 – 531 0060

Haarlem

Kennemerplein 13D
2011 MH Haarlem
+31(0)23 – 531 0060

Utrecht

Hooghiemstraplein 167
3514 AZ Utrecht
+31(0)30 – 271 8844

info@hautlegal.nl

Bij langdurige ziekte is je werkgever verplicht om te helpen met re-integreren. Je start dan samen met je werkgever een re-integratietraject zodat je zo snel mogelijkheid weer kunt werken. Hierbij moet een bedrijfsarts of de arbodienst worden ingeschakeld. Deze stelt de ziekte vast en schrijft adviezen. Aan de hand van deze adviezen moet een plan van aanpak worden geschreven.

Als werknemer ben je verplicht goed mee te werken aan dit traject. Dit kan bijvoorbeeld inhouden dat je tijdelijk ander werk moet verrichten. Ook de werkgever moet actief helpen door bijvoorbeeld ander (passend) werk te zoeken, al dan niet buiten het bedrijf.
Het is heel belangrijk voor de werkgever om een re-integratieverslag bij te houden. Als na twee jaar ziekte een WIA-uitkering wordt aangevraagd moet de werkgever kunnen aantonen dat hij er alles aan heeft gedaan om de werknemer te re-integreren. Als dit verslag incompleet of gebrekkig is, kan het UWV besluiten dat de werkgever het loon nog maximaal 1 extra jaar moet doorbetalen tijdens de ziekte.

Interessant begrip?

Deel dit begrip via onderstaande kanalen:
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Wij zijn Haut Legal Tax

Ons team bestaat uit een groep mensen die blij worden van hun werk en ook gewoon graag lol hebben in hun werk. Wij zijn onszelf. Wij zijn ook eigenwijs en dat houdt ons scherp.

Meer informatie?
Door dit formulier te verzenden, ga je akkoord met de opslag én verwerking van jouw persoonsgegevens door HAUT Legal & Tax. Privacyreglement.
Siebert-Becker

Siebert & Becker is nu Haut Legal & Tax

Vanaf 3 maart 2020 gaat Siebert & Becker verder onder de naam HAUT Legal & Tax. 

HAUT Legal & Tax Advocaten
HAUT Legal & Tax Advocaten