Samenlevingscontract

Heemstede

Nijverheidsweg 7
2102 LJ Heemstede
+31(0)23 – 531 0060

Haarlem

Kennemerplein 13D
2011 MH Haarlem
+31(0)23 – 531 0060

Utrecht

Hooghiemstraplein 167
3514 AZ Utrecht
+31(0)30 – 271 8844

info@hautlegal.nl

In een samenlevingscontract kunnen personen die samen in één woning wonen, afspraken maken over de financiën en de gevolgen van de samenleving in de breedste zin van het woord. Daarbij hoeft niet per definitie sprake te zijn van een affectieve relatie; ook familieleden die samenwonen kunnen een samenlevingscontract (laten) opstellen.

Het samenlevingscontract vertoont vaak veel gelijkenissen met huwelijkse voorwaarden. Vaak wordt bijvoorbeeld bepaald hoe de verdeling van de kosten van de huishouding wordt geregeld, de verdeling van de bankrekeningen en andere bezittingen, vergoedingsrechten, een pensioenverdeling etc.

Tevens is nog een onderscheid te maken tussen een notarieel samenlevingscontract en een niet-notarieel samenlevingscontract. De tweede vorm is niet gebonden aan enig vereiste en kan ook zonder tussenkomst van een derde door jullie zelf worden opgesteld. Banken en pensioenfondsen vragen echter vaak om een notarieel samenlevingscontract. Ook afspraken met betrekking tot het overlijden van een van de partners zijn slechts geldig indien de notaris je samenlevingscontract heeft opgesteld.

Interessant begrip?

Deel dit begrip via onderstaande kanalen:
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Wij zijn Haut Legal Tax

Ons team bestaat uit een groep mensen die blij worden van hun werk en ook gewoon graag lol hebben in hun werk. Wij zijn onszelf. Wij zijn ook eigenwijs en dat houdt ons scherp.

Meer informatie?
Door dit formulier te verzenden, ga je akkoord met de opslag én verwerking van jouw persoonsgegevens door HAUT Legal & Tax. Privacyreglement.
Siebert-Becker

Siebert & Becker is nu Haut Legal & Tax

Vanaf 3 maart 2020 gaat Siebert & Becker verder onder de naam HAUT Legal & Tax. 

HAUT Legal & Tax Advocaten
HAUT Legal & Tax Advocaten