Stichting

Heemstede

Nijverheidsweg 7
2102 LJ Heemstede
+31(0)23 – 531 0060

Haarlem

Kennemerplein 13D
2011 MH Haarlem
+31(0)23 – 531 0060

Utrecht

Hooghiemstraplein 167
3514 AZ Utrecht
+31(0)30 – 271 8844

info@hautlegal.nl

Een stichting is een rechtspersoon die beoogt een in de statuten bepaald doel na te streven. De stichting wordt opgericht middels een notariële akte door één of meerdere (rechts)personen en moet worden geleid door een bestuur. In de akte van oprichting wordt vastgelegd wat de naam is, welk doel de stichting nastreeft, de wijze van benoeming en ontslag van bestuurders, de vestigingsgemeente en hoe het geld van de stichting zal worden besteed.

Algemeen bekende stichtingen zijn bijvoorbeeld Amnesty International, Stichting Tegen Zinloos Geweld en Anne Frank Stichting.

Elke stichting opereert zonder winstoogmerk. Het is namelijk verplicht om gemaakte winsten te besteden aan het doel (die beschreven staat in de statuten). Het is daarnaast ook mogelijk dat de bestuurders op de loonlijst staan, al is dit ongebruikelijk. Meestal krijgen zij alleen een vergoeding voor de gemaakte kosten (onkostenvergoeding). Wanneer de stichting een ANBI (Algemeen Nut Beoogende Instelling) status heeft is het zelfs niet toegestaan om de bestuurders op de loonlijst te plaatsen.

In Nederland staan op dit moment ongeveer 40.000 stichtingen ingeschreven in het handelsregister.

HAUT Legal & Tax heeft de kennis in huis om stichtingen te ondersteunen bij in- of externe conflicten. Ook kunnen wij het bestuur adviseren. Voor meer informatie hierover kunt u terecht op de pagina over het expertise gebied Onderneming, Aandeelhouders en Bestuurders. Wil je graag meer informatie of wil je weten hoe wij jou kunnen helpen dan kun je altijd direct vrijblijvend contact opnemen met een van onze advocaten.

Interessant begrip?

Deel dit begrip via onderstaande kanalen:
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Wij zijn Haut Legal Tax

Ons team bestaat uit een groep mensen die blij worden van hun werk en ook gewoon graag lol hebben in hun werk. Wij zijn onszelf. Wij zijn ook eigenwijs en dat houdt ons scherp.

Meer informatie?
Door dit formulier te verzenden, ga je akkoord met de opslag én verwerking van jouw persoonsgegevens door HAUT Legal & Tax. Privacyreglement.
Siebert-Becker

Siebert & Becker is nu Haut Legal & Tax

Vanaf 3 maart 2020 gaat Siebert & Becker verder onder de naam HAUT Legal & Tax. 

HAUT Legal & Tax Advocaten
HAUT Legal & Tax Advocaten