Vakantiedagen

Heemstede

Nijverheidsweg 7
2102 LJ Heemstede
+31(0)23 – 531 0060

Haarlem

Kennemerplein 13D
2011 MH Haarlem
+31(0)23 – 531 0060

Utrecht

Hooghiemstraplein 167
3514 AZ Utrecht
+31(0)30 – 271 8844

info@hautlegal.nl

Het minimum aantal vakantiedagen voor werknemers is bij wet geregeld. Je hebt recht op viermaal de overeengekomen arbeidsduur per week. Een werknemer met een vijfdaagse werkweek heeft op grond van de wet dus aanspraak op twintig vakantiedagen per jaar (viermaal vijf dagen). Werkt een werknemer drie dagen per week, dan heeft hij recht op twaalf vakantiedagen per jaar (viermaal drie dagen). Dit worden de wettelijke vakantiedagen genoemd. Deze opbouw loopt ook door tijdens zwangerschaps- en bevallingsverlof en ziekte. Ongebruikte wettelijke vakantiedagen vervallen een half jaar na het kalenderjaar waarin ze zijn opgebouwd. De vakantiedagen die bijvoorbeeld in 2020 zijn opgebouwd, zijn komen te vervallen op 1 juli 2021 (in de cao kan hier in het voordeel van werknemer van worden afgeweken).

Je kunt meer vakantiedagen overeenkomen met je werkgever. Dit heten dan bovenwettelijke vakantiedagen. Over de opbouw en verjaringstermijn hiervan kunnen aparte afspraken worden gemaakt.

Interessant begrip?

Deel dit begrip via onderstaande kanalen:
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Wij zijn Haut Legal Tax

Ons team bestaat uit een groep mensen die blij worden van hun werk en ook gewoon graag lol hebben in hun werk. Wij zijn onszelf. Wij zijn ook eigenwijs en dat houdt ons scherp.

Meer informatie?
Door dit formulier te verzenden, ga je akkoord met de opslag én verwerking van jouw persoonsgegevens door HAUT Legal & Tax. Privacyreglement.
Siebert-Becker

Siebert & Becker is nu Haut Legal & Tax

Vanaf 3 maart 2020 gaat Siebert & Becker verder onder de naam HAUT Legal & Tax. 

HAUT Legal & Tax Advocaten
HAUT Legal & Tax Advocaten