Verrekenbeding

Heemstede

Nijverheidsweg 7
2102 LJ Heemstede
+31(0)23 – 531 0060

Haarlem

Kennemerplein 13D
2011 MH Haarlem
+31(0)23 – 531 0060

Utrecht

Hooghiemstraplein 167
3514 AZ Utrecht
+31(0)30 – 271 8844

info@hautlegal.nl

Een verrekenbeding is een afspraak tussen partners in huwelijkse voorwaarden, partnerschapsvoorwaarden of een samenlevingscontract. Veelal worden deze documenten verwerkt dat de gemeenschap van goederen tussen de partners is uitgesloten. Met het verrekenbeding wordt beoogd te bepalen hoe op een andere wijze overgespaarde inkomens, vermogen, bezittingen en schulden tussen de partners worden verdeeld.

Een onderscheid is te maken tussen finale verrekenbedingen en periodieke verrekenbedingen. Finale verrekenbedingen bepalen hoe overgespaard geld en/of andere vermogensbestanddelen bij beëindiging van de relatie worden verrekend. Een periodiek verrekenbeding regelt dat partners dit na een bepaalde periode (meestal jaarlijks) doen.

Een periodiek verrekenbeding dient strikt te worden nageleefd. Indien dit niet gebeurt loop je het risico dat je bij de echtscheiding alsnog moet afrekenen alsof je was gehuwd in gemeenschap van goederen (artikel 1:141 BW).

Interessant begrip?

Deel dit begrip via onderstaande kanalen:
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Wij zijn Haut Legal Tax

Ons team bestaat uit een groep mensen die blij worden van hun werk en ook gewoon graag lol hebben in hun werk. Wij zijn onszelf. Wij zijn ook eigenwijs en dat houdt ons scherp.

Meer informatie?
Door dit formulier te verzenden, ga je akkoord met de opslag én verwerking van jouw persoonsgegevens door HAUT Legal & Tax. Privacyreglement.
Siebert-Becker

Siebert & Becker is nu Haut Legal & Tax

Vanaf 3 maart 2020 gaat Siebert & Becker verder onder de naam HAUT Legal & Tax. 

HAUT Legal & Tax Advocaten
HAUT Legal & Tax Advocaten