Hulp bij reorganisatie

Gepubliceerd op: 20/03/2020

Nijverheidsweg 7
2102 LJ Heemstede
+31(0)23 – 531 0060

Haarlem

Kennemerplein 13D
2011 MH Haarlem
+31(0)23 – 531 0060

Utrecht

Hooghiemstraplein 167
3514 AZ Utrecht
+31(0)30 – 271 8844

info@hautlegal.nl

Leestijd: 2 minuten

Mede vanwege de uitbraak van het Corona-virus zal het jaar 2020, en waarschijnlijk ook de jaren daaropvolgend, voor de meeste ondernemingen financieel zwaarder worden dan ooit. Vooral vanwege de snelheid en de omvang waarin de economische neergang heeft plaatsgevonden en de onzekerheid de komende periode moet een ondernemer adequaat en op een doortastende wijze beslissingen nemen. Ongetwijfeld is het aanvragen van extra krediet of werktijdverkorting reeds in overweging genomen of in gang gezet en is nagedacht over andere oplossingen. Specialistische hulp bij een reorganisatie is wel aan te raden.

Opties

Er zijn echter volop mogelijkheden welke minder bekend zijn bij het ‘grote publiek’, maar welke zeker als alternatief onderzocht zouden moeten worden.

Denk daarbij bijvoorbeeld aan:

• Aanvragen van voorlopige surseance van betaling in combinatie met het aanbieden van een surseanceakkoord;
• Het aanbieden van een buitengerechtelijk akkoord;
• Reorganisatie op grond van o.m. economische omstandigheden;
• Beroep doen op het Noodfonds Overbrugging Werkgelegenheid;
• Het aangaan of het verbreken van een fiscale eenheid;
• Het versterken van de balanspositie door bijvoorbeeld conversie, (claim)emissie of debt for equity swap;
• Aanvragen van BBZ-krediet, microkrediet of andere faciliteiten welke de overheid ter beschikking stelt;
• Onderzoeken naar de mogelijkheden van factoring;
• Inroepen van overmacht vanwege het Corona-virus;
• Gebruik maken van diverse fiscale regelingen welke in het leven zijn geroepen;
Doorstart al dan niet vanuit faillissement.

Duidelijke afspraken vooraf

HAUT Legal & Tax is gespecialiseerd en creatief in het vinden van de juiste oplossing voor jouw onderneming. Daarbij is het een pre dat wij naast onze kennis op het juridische vlak ook fiscale en economische kennis in huis hebben. Om te kunnen beoordelen of bovenstaande opties voor u mogelijk zijn, zal een beperkt boekonderzoek en SWOT-analyse moeten worden uitgevoerd. De uitkomst daarvan bepaalt welke juridische/fiscale stappen het beste kunnen worden genomen. Daarbij wordt vanzelfsprekend een inschatting van de tijd en de kosten vooraf  besproken en stellen wij ons flexibel op qua tarief, prijsmodel etc. Belangrijkste vinden wij dat jij als ondernemer goed geholpen wordt en in die ondersteuning geen enkele mogelijkheid onbenut wordt gelaten.

Contact

Indien jij interesse hebt in bovenstaand aanbod neem dan contact op met Janthijn Siebert – bereikbaar op nummer 06-19934330 of 023-5310060. Bij geen gehoor kun je ook een mail sturen naar: janthijn@hautlegal.nl of alexander@hautlegal.nl.

Interessant artikel?

Deel dit artikel via onderstaande kanalen:
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Janthijn Siebert

Advocaat sinds 2003, curator en partner, gespecialiseerd in faillissementsrecht (Grotius), huurrecht en ondernemingsrecht, Grotius fusies en overnames, lid van INSOLAD

Kom in contact
Door dit formulier te verzenden, ga je akkoord met de opslag én verwerking van jouw persoonsgegevens door HAUT Legal & Tax. Privacyreglement.
Werkgever en werknemer
Leestijd: 2 minuten STAP staat voor Stimulans ArbeidsmarktPositie en vat het doel van de subsidie samen. Het STAP-budget wordt ingevoerd om werkenden de mogelijkheid te geven om scholing te volgen en zo te werken aan de eigen ontwikkeling en duurzame inzetbaarheid,…
13-04-2021
Ondernemingen, aandeelhouders en bestuurder
Leestijd: 3 minuten Het komt helaas wel eens voor dat een klant een factuur onbetaald laat en vervolgens (wegens gebrek aan baten) zonder nadere berichtgeving de onderneming ontbindt, waardoor deze ophoudt te bestaan. Dit betekent echter lang niet altijd dat de…
10-04-2021
Teruggebeld worden na werktijd?
Siebert-Becker

Siebert & Becker is nu Haut Legal & Tax

Vanaf 3 maart 2020 gaat Siebert & Becker verder onder de naam HAUT Legal & Tax. 

HAUT Legal & Tax Advocaten
HAUT Legal & Tax Advocaten