Elektrische auto: goed voor het milieu én uw portemonnee

Ook in 2013 blijft het aantrekkelijk om in een elektrische auto te rijden. Door gebruik te maken van alle fiscale maatregelen die voorhanden zijn kunt u als zelfstandige professional voor nog geen € 10.000 rijden in een auto met een cataloguswaarde van €45.000.

De fiscale maatregelen die dit mogelijk maken zijn de Investeringsaftrek (KIA), de Versnelde Afschrijving (VAMIL) en de Milieu-investeringsaftrek (MIA). Deze regelingen maken het voor u mogelijk om tegen een kleine investering in een leuke auto te rijden én uw steentje bij te dragen aan een betere milieu. Hieronder volgt een korte beschrijving van deze regelingen en een rekenvoorbeeld.

Investeringsaftrek (KIA)

Investeringsaftrek geldt alleen voor auto’s met een beperkte bijtelling tot 14%. Uitgaande van een maximaal investeringsbedrag van € 55.248 in 2013 mag 28% van de aanschafprijs exclusief BTW in mindering worden gebracht op de winst uit onderneming.

Versnelde afschrijving (VAMIL)

Naast de investeringsaftrek mag op deze categorie auto’s met een bijtelling tot 14% in het eerste jaar maar liefst 75% van het investeringsbedrag minus de restwaarde worden afgeschreven. De overige 25% kan in het tweede jaar worden afgeschreven.

Milieu-investeringsaftrek (MIA voor 0% auto’s)

Bij de 100% elektrische auto’s (onder andere de Chevrolet Volt) bestaat ook nog eens het recht op een extra aftrek van 36% van het investeringsbedrag exclusief BTW.

Aan bovenstaande berekeningen kunnen geen rechten worden ontleend. Ze dienen slechts als voorbeeld.  Indien u besluit een elektrische auto aan te schaffen en u wilt gebruik maken van de genoemde fiscale voordelen, neem dan eerst contact op met Bert Becker.

 

 

Heeft u een juridisch probleem?

Neem gerust vrijblijvend contact met ons op. Onze advocaten staan u graag te woord.

Gerelateerde artikelen

Faillissement en herstructurering
hautlegal

Victor Kruit bij BNR Nieuwsradio

We zijn trots om te delen dat onze eigen V.H.B. (Victor) Kruit, van Haut Legal, onlangs te gast was in de boeiende podcast ‘Onder curatoren’

Lees verder »

Akkoord in faillissement

Wanneer een faillissement wordt uitgesproken, heeft (het bestuur van) de gefailleerde de mogelijkheid om verzet of hoger beroep in te stellen om het faillissement ongedaan

Lees verder »

Heeft u een juridisch probleem?

Wij helpen u graag verder. Vul gerust onderstaan formulier in en wij bellen u z.s.m. terug. 

HAUT Legal & Tax Advocaten
HAUT Legal & Tax Advocaten