HAUT Legal & Tax advocaten

Elektrische auto: goed voor het milieu én uw portemonnee

Elektrische auto: goed voor het milieu én uw portemonnee

Ook in 2013 blijft het aantrekkelijk om in een elektrische auto te rijden. Door gebruik te maken van alle fiscale maatregelen die voorhanden zijn kunt u als zelfstandige professional voor nog geen € 10.000 rijden in een auto met een cataloguswaarde van €45.000.

De fiscale maatregelen die dit mogelijk maken zijn de Investeringsaftrek (KIA), de Versnelde Afschrijving (VAMIL) en de Milieu-investeringsaftrek (MIA). Deze regelingen maken het voor u mogelijk om tegen een kleine investering in een leuke auto te rijden én uw steentje bij te dragen aan een betere milieu. Hieronder volgt een korte beschrijving van deze regelingen en een rekenvoorbeeld.

Investeringsaftrek (KIA)

Investeringsaftrek geldt alleen voor auto’s met een beperkte bijtelling tot 14%. Uitgaande van een maximaal investeringsbedrag van € 55.248 in 2013 mag 28% van de aanschafprijs exclusief BTW in mindering worden gebracht op de winst uit onderneming.

Versnelde afschrijving (VAMIL)

Naast de investeringsaftrek mag op deze categorie auto’s met een bijtelling tot 14% in het eerste jaar maar liefst 75% van het investeringsbedrag minus de restwaarde worden afgeschreven. De overige 25% kan in het tweede jaar worden afgeschreven.

Milieu-investeringsaftrek (MIA voor 0% auto’s)

Bij de 100% elektrische auto’s (onder andere de Chevrolet Volt) bestaat ook nog eens het recht op een extra aftrek van 36% van het investeringsbedrag exclusief BTW.

Aan bovenstaande berekeningen kunnen geen rechten worden ontleend. Ze dienen slechts als voorbeeld.  Indien u besluit een elektrische auto aan te schaffen en u wilt gebruik maken van de genoemde fiscale voordelen, neem dan eerst contact op met Bert Becker.

 

 

Interessant artikel?

Deel dit artikel via onderstaande kanalen:
WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Advocaten Haarlem en Utrecht
Kom in contact
Door dit formulier te verzenden, ga je akkoord met de opslag én verwerking van jouw persoonsgegevens door HAUT Legal & Tax. Privacyreglement.

Expertises

Recente artikelen

Teruggebeld worden?

Deze website gebruikt cookies. Bekijk de algemene voorwaarden of privacyregelement.

HAUT Legal & Tax Advocaten
HAUT Legal & Tax Advocaten