Elektrische auto: goed voor het milieu én uw portemonnee

Gepubliceerd op: 30/01/2013

Nijverheidsweg 7
2102 LJ Heemstede
+31(0)23 – 531 0060

Haarlem

Kennemerplein 13D
2011 MH Haarlem
+31(0)23 – 531 0060

Utrecht

Hooghiemstraplein 167
3514 AZ Utrecht
+31(0)30 – 271 8844

info@hautlegal.nl

Leestijd: 2 minuten

Ook in 2013 blijft het aantrekkelijk om in een elektrische auto te rijden. Door gebruik te maken van alle fiscale maatregelen die voorhanden zijn kunt u als zelfstandige professional voor nog geen € 10.000 rijden in een auto met een cataloguswaarde van €45.000.

De fiscale maatregelen die dit mogelijk maken zijn de Investeringsaftrek (KIA), de Versnelde Afschrijving (VAMIL) en de Milieu-investeringsaftrek (MIA). Deze regelingen maken het voor u mogelijk om tegen een kleine investering in een leuke auto te rijden én uw steentje bij te dragen aan een betere milieu. Hieronder volgt een korte beschrijving van deze regelingen en een rekenvoorbeeld.

Investeringsaftrek (KIA)

Investeringsaftrek geldt alleen voor auto’s met een beperkte bijtelling tot 14%. Uitgaande van een maximaal investeringsbedrag van € 55.248 in 2013 mag 28% van de aanschafprijs exclusief BTW in mindering worden gebracht op de winst uit onderneming.

Versnelde afschrijving (VAMIL)

Naast de investeringsaftrek mag op deze categorie auto’s met een bijtelling tot 14% in het eerste jaar maar liefst 75% van het investeringsbedrag minus de restwaarde worden afgeschreven. De overige 25% kan in het tweede jaar worden afgeschreven.

Milieu-investeringsaftrek (MIA voor 0% auto’s)

Bij de 100% elektrische auto’s (onder andere de Chevrolet Volt) bestaat ook nog eens het recht op een extra aftrek van 36% van het investeringsbedrag exclusief BTW.

Electrische auto Fiscale voordelen

Aan bovenstaande berekeningen kunnen geen rechten worden ontleend. Ze dienen slechts als voorbeeld.  Indien u besluit een elektrische auto aan te schaffen en u wilt gebruik maken van de genoemde fiscale voordelen, neem dan eerst contact op met Bert Becker.

 

 

Interessant artikel?

Deel dit artikel via onderstaande kanalen:
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Wij zijn Haut Legal Tax

Ons team bestaat uit een groep mensen die blij worden van hun werk en ook gewoon graag lol hebben in hun werk. Wij zijn onszelf. Wij zijn ook eigenwijs en dat houdt ons scherp.

Kom in contact
Door dit formulier te verzenden, ga je akkoord met de opslag én verwerking van jouw persoonsgegevens door HAUT Legal & Tax. Privacyreglement.
Werkgever en werknemer
Leestijd: 2 minuten STAP staat voor Stimulans ArbeidsmarktPositie en vat het doel van de subsidie samen. Het STAP-budget wordt ingevoerd om werkenden de mogelijkheid te geven om scholing te volgen en zo te werken aan de eigen ontwikkeling en duurzame inzetbaarheid,…
13-04-2021
Ondernemingen, aandeelhouders en bestuurder
Leestijd: 3 minuten Het komt helaas wel eens voor dat een klant een factuur onbetaald laat en vervolgens (wegens gebrek aan baten) zonder nadere berichtgeving de onderneming ontbindt, waardoor deze ophoudt te bestaan. Dit betekent echter lang niet altijd dat de…
10-04-2021
Teruggebeld worden na werktijd?
Siebert-Becker

Siebert & Becker is nu Haut Legal & Tax

Vanaf 3 maart 2020 gaat Siebert & Becker verder onder de naam HAUT Legal & Tax. 

HAUT Legal & Tax Advocaten
HAUT Legal & Tax Advocaten