privacyrecht

Hoe dan ook dient iedere onderneming zich bewust te zijn van (het bestaan van) wettelijke regels op het gebied van persoonsgegevens. Het feit dat bepaalde informatie beschikbaar is en kan worden verwerkt, betekent niet altijd dat je deze informatie ook mag gebruiken. Als je bepaalde persoonsgegevens mag gebruiken is het van belang ervoor te zorgen dat je aan de wettelijke regels voldoet en dat de betrokkenen goed worden geïnformeerd.

Wij helpen je graag om op een verantwoordelijke én praktisch haalbare manier om te gaan met de privacywetgeving.

Zo zorgen we er samen voor dat jouw privacy beleid op orde is en voldoet aan de wetgeving en dat je (juridisch) bent voorbereid op een datalek of op vragen van de Autoriteit Persoonsgegevens.

Wat kunnen wij bijvoorbeeld voor jou doen:

  • Adviseren op het gebied van privacywetgeving
  • Het ontwikkelen van een op maat gemaakt privacybeleid voor de onderneming
  • Opstellen van verwerkersovereenkomsten voor het verwerken van persoonsgegevens
  • Helpen bij het doorvoeren van het privacybeleid in de organisatie
  • Beoordelen of sprake is van een datalek en helpen bij het melden van een datalek
  • Helpen bij het beantwoorden van vragen van klanten, personen, consumenten of de Autoriteit Persoonsgegevens

Privacy

Iedere onderneming verzamelt en verwerkt persoonsgegevens. Dit kan op zeer kleine schaal worden gedaan maar het kan ook de corebusiness van een onderneming zijn.

Uw specialisten

Nicky Jansen

Advocaat

Insolventierecht & Privacy

06-57112731

Janneke Mobron

Advocaat / Managing partner

Handelsrecht, Commerciële contracten, Mededingingsrecht

06-24810629

Haut is dé specialist voor bedrijven en ondernemers

Wil je teruggebeld worden?

Door dit formulier te verzenden, gaat u akkoord met de opslag én verwerking van uw gegevens door Haut Legal
Siebert-Becker

Siebert & Becker is nu Haut Legal & Tax

Vanaf 3 maart 2020 gaat Siebert & Becker verder onder de naam HAUT Legal & Tax. 

HAUT Legal & Tax
HAUT Legal & Tax