PROCESRECHT

Procesrecht advocaat

Gelijk hebben is één ding maar om gelijk te krijgen in een juridisch geschil kan een goede procesadvocaat het verschil maken.

 

Strikt partijdig

Het voeren van een procedure kan onvermijdelijk worden als partijen een geschil hebben waar ze samen niet uitkomen. Procedures kunnen zich afspelen bij de rechtbank of bij een arbitrage instituut. Het kan gaan om een kort geding of een bodemprocedure. En hoewel een advocaat niet bij alle procedures verplicht is, is in veel gevallen goede bijstand van een ervaren procesrecht advocaat onmisbaar. Hij kent immers de juridische spelregels. De procesrecht advocaat  is strikt partijdig, met uitsluitend oog voor de belangen van de cliënt. HAUT Legal heeft deze expertise in huis.

Welke instantie?

De procesrecht advocaat  weet waar de zaak moet worden aangebracht en bij welke rechter. De meeste civiele geschillen worden behandeld door de gewone rechtbank. Een aantal procedures moeten naar de kantonrechter, zoals vordering onder €25.000,-, huurgeschillen en arbeidsgeschillen. Is er geen tijd te verliezen, dan is de voorzieningenrechter de aangewezen weg. Die kijkt naar het spoedeisend belang, de belangen van beide partijen en de mogelijke uitkomst van de bodemprocedure. De Ondernemingskamer is een in het ondernemingsrecht gespecialiseerde afdeling van het gerechtshof in Amsterdam en behandelt een breed scala aan conflicten in het ondernemingsrecht. Bij internationale zakelijke conflicten is arbitrage vaak de aangewezen weg. Ook daar hebben de procesadvocaten van HAUT Legal ruimschoots ervaring in. 

Voor de procedure

Nadat de zaak is begonnen bij de rechtbank is de ervaring van de procesrecht advocaat van belang om te bepalen hoe het beste resultaat kan worden bereikt. Is een bezichtiging ter plaatse nodig, moet tussentijds een getuige worden gehoord of is hoger beroep van een tussenvonnis een optie? En bij een teleurstellend eindvonnis moet de keuze worden gemaakt of een hoger beroep tot een beter resultaat kan leiden. Voor cassatie bij de Hoge Raad werken wij samen met gespecialiseerde cassatieadvocaten.

De ervaren procesadvocaten van HAUT Legal helpen u bij het bepalen van de strategie.
Procederen is een vak apart. Het gaat verder dan alleen de juridische spelregels. Wij begrijpen onze cliënt, verdiepen ons in diens specifieke onderneming en kennen de feiten. Een ervaren advocaat kan het verschil maken tussen de zaak verliezen of de zaak winnen. 

Het opstellen van de juiste processtukken

De advocaat weet hoe de eisen inhoudelijk moeten worden verwoord in de daarvoor bestemde processtukken. Hij bepaalt op welke basis wordt gevorderd, welke wetsartikelen relevant zijn, welke partij welk bewijs moet aanleveren, wat er gevorderd kan worden en wat niet. Aan de kant van de gedaagde weet hij hoe het verweer er uit moet komen te zien en of er een tegenvordering kan worden ingediend.

Verloop van de procedure

Nadat de zaak is begonnen bij de rechtbank is de ervaring van de advocaat van belang om te bepalen hoe het beste resultaat kan worden bereikt. Is een bezichtiging ter plaatse nodig, moet tussentijds een getuige worden gehoord of is hoger beroep van een tussenvonnis een optie? Daarnaast moet bij een teleurstellend eindvonnis de keuze worden gemaakt of een hoger beroep tot een beter resultaat kan leiden. Voor cassatie bij de Hoge Raad werken wij samen met gespecialiseerde cassatieadvocaten.

De ervaren procesadvocaten van HAUT Legal helpen u bij het bepalen van de strategie.

Procederen is een vak apart. Het gaat verder dan alleen de juridische spelregels. Wij begrijpen onze cliënt, verdiepen ons in diens specifieke onderneming en kennen de feiten. Een ervaren advocaat kan het verschil maken tussen de zaak verliezen of de zaak winnen.

Wil je graag meer informatie of wil je weten hoe wij jou kunnen helpen dan kun je altijd direct vrijblijvend contact opnemen met een van onze advocaten.

Kort geding aanspannen

Wie via een civiele procedure een rechterlijk vonnis wil verkrijgen is vaak maanden, of zelfs jaren bezig. In spoedeisende gevallen is een snelle oplossing vereist. Denk bijvoorbeeld aan het voorkomen van een werknemersstaking of het laten uitzetten van een huurder vanwege huurachterstand. In zulke gevallen kan een kort geding uitkomst bieden.

Lees meer over een kort geding aanspannen 

 

Heeft u een juridisch probleem?

Neem gerust vrijblijvend contact met ons op. Onze advocaten staan u graag te woord.

Heeft u een juridisch probleem?

Wij helpen u graag verder. Vul gerust onderstaan formulier in en wij bellen u z.s.m. terug. 

HAUT Legal & Tax Advocaten
HAUT Legal & Tax Advocaten