werkgever & werknemer

Wij treden op voor zowel werkgevers, als werknemers, maar bijvoorbeeld ook Ondernemingsraden.

Na het ingaan van de WWZ (Wet Werk en Zekerheid) in juli 2015, zijn nu alle ogen gericht op de WAB (Wet Arbeidsmarkt in Balans). De ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op. Regelmatig geven wij workshops aan werkgevers over deze ontwikkelingen in het arbeidsrecht.

Denk daarbij aan de afwikkeling van slapende dienstverbanden, overgang van onderneming, en de nieuwe wetgeving op het gebied van de flexibele arbeidsverhoudingen.

Het menselijke aspect maakt elke situatie in het arbeidsrecht uniek. Conflicten op de werkvloer kunnen leiden tot beëindiging van de arbeidsrelatie, met de nodige financiële en emotionele gevolgen. Adequaat, en doelgericht handelen, is vaak key. Denk bijvoorbeeld aan het ontslag op staande van voet van een werknemer. Dat luistert nauw, en is aan strenge eisen gebonden.

Werknemers en werkgevers kunnen ook in onderling overleg overgaan tot beëindiging van de arbeidsovereenkomst. Wij berekenen de hoogte van de eventuele transitievergoeding, en hebben ook ruim aandacht voor de (fiscale) gevolgen van de beëindiging. De afspraken tussen partijen leggen wij voor je vast in een vaststellingsovereenkomst (VSO).

 

Mocht een procedure onvermijdelijk zijn, dan zetten wij uiteraard alle nodige juridische middelen voor je in, om het gelijk aan jouw kant te krijgen.

Werkgever en werknemer

Het arbeidsrecht is dynamisch en volop in beweging. Wij hebben gespecialiseerde kennis van en ervaring op het terrein van het individuele en collectieve arbeidsrecht.

Uw specialisten
Alexander Claus

Advocaat / partner

Insolventierecht, Ondernemingsrecht en Arbeidsrecht

06-11302936

Maria Ok

Advocaat

Arbeidsrecht & Huurrecht

023-5310060

Haut is dé specialist voor bedrijven en ondernemers

Wil je teruggebeld worden?

Door dit formulier te verzenden, gaat u akkoord met de opslag én verwerking van uw gegevens door Haut Legal
Siebert-Becker

Siebert & Becker is nu Haut Legal & Tax

Vanaf 3 maart 2020 gaat Siebert & Becker verder onder de naam HAUT Legal & Tax. 

HAUT Legal & Tax
HAUT Legal & Tax