Het STAP-budget 2022

Gepubliceerd op: 13/04/2021

Nijverheidsweg 7
2102 LJ Heemstede
+31(0)23 – 531 0060

Haarlem

Kennemerplein 13D
2011 MH Haarlem
+31(0)23 – 531 0060

Utrecht

Hooghiemstraplein 167
3514 AZ Utrecht
+31(0)30 – 271 8844

info@hautlegal.nl

Leestijd: 2 minuten

STAP staat voor Stimulans ArbeidsmarktPositie en vat het doel van de subsidie samen. Het STAP-budget wordt ingevoerd om werkenden de mogelijkheid te geven om scholing te volgen en zo te werken aan de eigen ontwikkeling en duurzame inzetbaarheid, schrijft minister Koolmees in een brief aan de Tweede Kamer. Bij de brief is een conceptregeling voor het STAP-budget bijgevoegd. Het STAP-budget vervangt de fiscale scholingsaftrek.

Voor wie geldt het STAP-budget?

Iedereen met een band tot de Nederlandse arbeidsmarkt kan het STAP-budget aanvragen. Wel moet de aanvrager minimaal 18 jaar zijn en jonger dan de AOW-gerechtigde leeftijd. Verder moet de aanvrager minstens zes maanden verzekerd zijn geweest voor de volksverzekeringen.

Welke scholing wordt vergoed?

De scholingsactiviteiten die voor subsidiëring in aanmerking komen, worden opgenomen in een door DUO te ontwikkelen scholingsregister. In eerste instantie gaat het om scholingsactiviteiten die opleiden tot een door OCW erkend diploma of certificaat, of een door de branche of sector erkend certificaat. Het budget kan ook besteed worden aan een opleiding die is ingeschaald in het NLQF, opleidingen van opleiders met een NRTO-keurmerk of voor EVC-procedures bij een erkende EVC-aanbieder.

De scholing moet starten na inwerkingtreding van de regeling in 2022. De subsidie kan slechts worden aangevraagd voor één scholingsjaar. Indien de opleiding duurder is dan het jaarlijkse bedrag van € 1.000,- dan komt dat deel voor rekening van de aanvrager.

Voortgang regeling

Het Adviescollege ICT Toetsing zal het programma voor implementatie van het STAP-budget toetsen. In mei zal het de resultaten van die toetsing presenteren. Tot 28 april a.s. heeft de Tweede Kamer de tijd om te reageren op de conceptregeling.

Wil je weten welke mogelijkheden er zijn om scholingskosten van werknemers te vergoeden, neem dan contact met de arbeidsrecht advocaten van HAUT Legal & Tax op telefoonnummer: 023-531 00 60.

Interessant artikel?

Deel dit artikel via onderstaande kanalen:
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Maria Ok

Advocaat sinds 2018, gespecialiseerd in arbeidsrecht en huurrecht.

Kom in contact
Door dit formulier te verzenden, ga je akkoord met de opslag én verwerking van jouw persoonsgegevens door HAUT Legal & Tax. Privacyreglement.
Werkgever en werknemer
Leestijd: 3 minuten Statutair bestuurders die ook werknemers zijn in de naamloze of besloten vennootschap kunnen ook worden ontslagen. In dit stappenplan zie je hoe dit te werk gaat. Stap 1. Stel vast wie bevoegd is tot het ontslag van de…
30-04-2021
Werkgever en werknemer
Leestijd: 2 minuten Statutair bestuurder De statutair bestuurder heeft meestal een dubbele rechtsverhouding met de rechtspersoon, namelijk een arbeidsrechtelijke relatie als directeur-werknemer en een vennootschapsrechtelijke relatie als directeur-bestuurder. Voor de statutair bestuurder die tevens werknemer is, gelden bijzondere regels die afwijken…
30-04-2021
Teruggebeld worden na werktijd?
Siebert-Becker

Siebert & Becker is nu Haut Legal & Tax

Vanaf 3 maart 2020 gaat Siebert & Becker verder onder de naam HAUT Legal & Tax. 

HAUT Legal & Tax Advocaten
HAUT Legal & Tax Advocaten