Persbericht: de Rechtbank Noord-Holland verleent uitstel van betaling aan de Nederlandse tak van familiebedrijf De Keizer International

Gepubliceerd op: 13/10/2020

Nijverheidsweg 7
2102 LJ Heemstede
+31(0)23 – 531 0060

Haarlem

Kennemerplein 13D
2011 MH Haarlem
+31(0)23 – 531 0060

Utrecht

Hooghiemstraplein 167
3514 AZ Utrecht
+31(0)30 – 271 8844

info@hautlegal.nl

Leestijd: 2 minuten

Familiebedrijf gespecialiseerd in systeemintegraties voor superjachten genoodzaakt tot uitstel van betaling

Zaandam, 13 oktober 2020 – De rechtbank Noord-Holland heeft gisteren surseance van betaling verleend aan de Nederlandse vennootschappen van De Keizer International: De Keizer International B.V. en De Keizer Marine Engineering B.V. De Keizer International is een wereldwijde leverancier van systeemintegraties voor jachten met vestigingen in Nederland, Frankrijk, Spanje en Amerika. Het bedrijf, opgericht in 1965, is hiertoe genoodzaakt omdat het voorzag dat zij op den duur niet meer aan haar betalingsverplichtingen zou kunnen voldoen.

Over De Keizer International

De Keizer International heeft door haar hooggespecialiseerde kennis van installaties op jachten, van IT-systemen tot verlichting en generatoren, een unieke positie in de markt van jachtbouw. Vanuit het hoofdkantoor in Zaandam en 12 andere vestigingen verspreid over Nederland, Frankrijk, Spanje en de Verenigde Staten, bedient zij klanten in hoofdzakelijk Nederland en in de rest van de wereld.

Sjoerd en Niels de Keizer namen het bedrijf 14 jaar geleden over van hun vader, die op zijn beurt zijn vader heeft opgevolgd. Zij waren toen respectievelijk 24 en 22 jaar oud. In die jaren daarna groeide het bedrijf hard: van zo’n 100 werknemers in 2008 tot 450 werknemers in 2020.

Redenen voor aanvraag uitstel van betaling

De ontstane betalingsproblemen zijn ontstaan door een combinatie van factoren. Ten eerste de grootse groeiambities van De Keizer International. Hierdoor is het bedrijf weliswaar snel gegroeid, maar zijn ook inefficiënties ontstaan in werkprocessen en klantafspraken. Door de  aard van de jachtbouwindustrie, waarin bestellingen gemiddeld 4 jaar van tevoren worden geplaatst, zijn deze gevolgen van de manier van werken laat zichtbaar geworden.

Ten tweede vormt de veranderende vraag van de klanten van De Keizer International ook een belangrijke factor in de huidige situatie. Daarbovenop is de coronacrisis ook hard aangekomen als gevolg waarvan vestigingen in Spanje, Frankrijk en de VS tijdelijk op een lager pitje moesten draaien.

“We zijn in heel veel dingen geslaagd en daar zijn we trots op. We zijn een echt familiebedrijf en één van de reden dat we zo hard hebben kunnen groeien is dat we altijd goed voor onze mensen hebben gezorgd en zij voor ons. De huidige realiteit is echter een bittere pil en komt keihard aan. We hebben alles in het werk gesteld om de vraag van onze klanten bij te benen, maar op een gegeven moment lukte dat niet meer”, aldus Sjoerd de Keizer, CEO De Keizer International

Onderzoeken mogelijkheden voortbestaan

De directie en bewindvoerders, mr. R. Mulder (Pot Jonker Advocaten) en mr. A. Claus (Haut Legal & Tax) voeren inmiddels gesprekken met geïnteresseerden om de voortzetting van de activiteiten van De Keizer International voor de toekomst veilig te stellen.

Bijlage:

De Keizer Marine Engineering BV, beschikking surseance
De Keizer International BV, beschikking surseance

Interessant artikel?

Deel dit artikel via onderstaande kanalen:
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Wij zijn Haut Legal Tax

Ons team bestaat uit een groep mensen die blij worden van hun werk en ook gewoon graag lol hebben in hun werk. Wij zijn onszelf. Wij zijn ook eigenwijs en dat houdt ons scherp.

Kom in contact
Door dit formulier te verzenden, ga je akkoord met de opslag én verwerking van jouw persoonsgegevens door HAUT Legal & Tax. Privacyreglement.
Werkgever en werknemer
Leestijd: 2 minuten STAP staat voor Stimulans ArbeidsmarktPositie en vat het doel van de subsidie samen. Het STAP-budget wordt ingevoerd om werkenden de mogelijkheid te geven om scholing te volgen en zo te werken aan de eigen ontwikkeling en duurzame inzetbaarheid,…
13-04-2021
Ondernemingen, aandeelhouders en bestuurder
Leestijd: 3 minuten Het komt helaas wel eens voor dat een klant een factuur onbetaald laat en vervolgens (wegens gebrek aan baten) zonder nadere berichtgeving de onderneming ontbindt, waardoor deze ophoudt te bestaan. Dit betekent echter lang niet altijd dat de…
10-04-2021
Teruggebeld worden na werktijd?
Siebert-Becker

Siebert & Becker is nu Haut Legal & Tax

Vanaf 3 maart 2020 gaat Siebert & Becker verder onder de naam HAUT Legal & Tax. 

HAUT Legal & Tax Advocaten
HAUT Legal & Tax Advocaten