Persbericht: de Rechtbank Noord-Holland verleent uitstel van betaling aan de Nederlandse tak van familiebedrijf De Keizer International

Familiebedrijf gespecialiseerd in systeemintegraties voor superjachten genoodzaakt tot uitstel van betaling

Zaandam, 13 oktober 2020 – De rechtbank Noord-Holland heeft gisteren surseance van betaling verleend aan de Nederlandse vennootschappen van De Keizer International: De Keizer International B.V. en De Keizer Marine Engineering B.V. De Keizer International is een wereldwijde leverancier van systeemintegraties voor jachten met vestigingen in Nederland, Frankrijk, Spanje en Amerika. Het bedrijf, opgericht in 1965, is hiertoe genoodzaakt omdat het voorzag dat zij op den duur niet meer aan haar betalingsverplichtingen zou kunnen voldoen.

Over De Keizer International

De Keizer International heeft door haar hooggespecialiseerde kennis van installaties op jachten, van IT-systemen tot verlichting en generatoren, een unieke positie in de markt van jachtbouw. Vanuit het hoofdkantoor in Zaandam en 12 andere vestigingen verspreid over Nederland, Frankrijk, Spanje en de Verenigde Staten, bedient zij klanten in hoofdzakelijk Nederland en in de rest van de wereld.

Sjoerd en Niels de Keizer namen het bedrijf 14 jaar geleden over van hun vader, die op zijn beurt zijn vader heeft opgevolgd. Zij waren toen respectievelijk 24 en 22 jaar oud. In die jaren daarna groeide het bedrijf hard: van zo’n 100 werknemers in 2008 tot 450 werknemers in 2020.

Redenen voor aanvraag uitstel van betaling

De ontstane betalingsproblemen zijn ontstaan door een combinatie van factoren. Ten eerste de grootse groeiambities van De Keizer International. Hierdoor is het bedrijf weliswaar snel gegroeid, maar zijn ook inefficiënties ontstaan in werkprocessen en klantafspraken. Door de  aard van de jachtbouwindustrie, waarin bestellingen gemiddeld 4 jaar van tevoren worden geplaatst, zijn deze gevolgen van de manier van werken laat zichtbaar geworden.

Ten tweede vormt de veranderende vraag van de klanten van De Keizer International ook een belangrijke factor in de huidige situatie. Daarbovenop is de coronacrisis ook hard aangekomen als gevolg waarvan vestigingen in Spanje, Frankrijk en de VS tijdelijk op een lager pitje moesten draaien.

“We zijn in heel veel dingen geslaagd en daar zijn we trots op. We zijn een echt familiebedrijf en één van de reden dat we zo hard hebben kunnen groeien is dat we altijd goed voor onze mensen hebben gezorgd en zij voor ons. De huidige realiteit is echter een bittere pil en komt keihard aan. We hebben alles in het werk gesteld om de vraag van onze klanten bij te benen, maar op een gegeven moment lukte dat niet meer”, aldus Sjoerd de Keizer, CEO De Keizer International

Onderzoeken mogelijkheden voortbestaan

De directie en bewindvoerders, mr. R. Mulder (Pot Jonker Advocaten) en mr. A. Claus (Haut Legal & Tax) voeren inmiddels gesprekken met geïnteresseerden om de voortzetting van de activiteiten van De Keizer International voor de toekomst veilig te stellen.

Bijlage:

De Keizer Marine Engineering BV, beschikking surseance
De Keizer International BV, beschikking surseance

Heeft u een juridisch probleem?

Neem gerust vrijblijvend contact met ons op. Onze advocaten staan u graag te woord.

Gerelateerde artikelen

Faillissement en herstructurering
hautlegal

Victor Kruit bij BNR Nieuwsradio

We zijn trots om te delen dat onze eigen V.H.B. (Victor) Kruit, van Haut Legal, onlangs te gast was in de boeiende podcast ‘Onder curatoren’

Lees verder »

Akkoord in faillissement

Wanneer een faillissement wordt uitgesproken, heeft (het bestuur van) de gefailleerde de mogelijkheid om verzet of hoger beroep in te stellen om het faillissement ongedaan

Lees verder »

Heeft u een juridisch probleem?

Wij helpen u graag verder. Vul gerust onderstaan formulier in en wij bellen u z.s.m. terug. 

HAUT Legal & Tax Advocaten
HAUT Legal & Tax Advocaten