Soms toch ontslagvergunning nodig bij ontslag ZZP-er

Gepubliceerd op: 19/04/2012
Heemstede

Nijverheidsweg 7
2102 LJ Heemstede
+31(0)23 – 531 0060

Haarlem

Kennemerplein 13D
2011 MH Haarlem
+31(0)23 – 531 0060

Utrecht

Hooghiemstraplein 167
3514 AZ Utrecht
+31(0)30 – 271 8844

info@hautlegal.nl

Leestijd: < 1 minuut

Niet alleen voor werknemers is een ontslagvergunning vereist wil een werkgever tot ontslag overgaan, ook voor ZZP-ers kan dat het geval zijn.

Volgens het Buitengewoon Besluit Arbeidsverhoudingen 1945 (BBA) moet ook een ontslagvergunning worden aangevraagd wanneer er geen sprake is van een arbeidsovereenkomst, maar wel van een arbeidsverhouding. Als het gaat om een ZZP-er die zijn arbeid persoonlijk verricht voor de opdrachtgever is er een arbeidsverhouding, tenzij:

* de ZZP-er zijn werkzaamheden in de regel voor meer dan twee anderen verricht, of

* de ZZP-er zich door meer dan twee anderen (niet zijnde zijn partner of inwonende kinderen)laat bijstaan, of

* de werkzaamheden voor de ZZP-er slechts van bijkomstige aard zijn.

Dat betekent overigens niet per se dat de ZZP-er in feite een werknemer is, maar wel dat de ZZP-er de opzegging van zijn overeenkomst kan aantasten wegens het ontbreken van een vergunning.

Uit een recente uitspraak van de kantonrechter in Rotterdam (JAR 2012/77) blijkt dat een inschattingsfout op dit punt voor de opdrachtgever tot gevolg kan hebben dat hij nog maandenlang verplicht is om het overeengekomen honorarium door te blijven betalen. Een eventuele VAR-verklaring doet hier niets aan af. Deze verklaring zegt alleen iets over de vraag of de opdrachtgever verplicht is loonheffing af te dragen over het honorarium van de ZZP-er.

Als u opdrachtgever bent of ZZP-er en u twijfelt of in uw situatie ook sprake is van een persoonlijke arbeidsverhouding waarop de regels van het BBA van toepassing zijn, kunt u contact opnemen met een van onze advocaten.

Interessant artikel?

Deel dit artikel via onderstaande kanalen:
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Wij zijn Haut Legal Tax

Ons team bestaat uit een groep mensen die blij worden van hun werk en ook gewoon graag lol hebben in hun werk. Wij zijn onszelf. Wij zijn ook eigenwijs en dat houdt ons scherp.

Kom in contact
Door dit formulier te verzenden, ga je akkoord met de opslag én verwerking van jouw persoonsgegevens door HAUT Legal & Tax. Privacyreglement.
Nieuws
Leestijd: 2 minuten Wie zijn bedrijf wil overdragen aan directe familieleden, zal een gezonde onderneming willen ‘doorgeven’. Nu veel ondernemingen in zwaar weer verkeren door de coronacrisis, lijkt een bedrijfsopvolging daarom geen logische stap. Hiermee zou je je geliefden opzadelen met…
24-07-2020
Arbeidsrecht blog
Leestijd: 5 minuten De Corona-crisis zal in veel sectoren onvermijdelijk lijden tot herstructurering of tot reorganisaties. In een aantal blogs zullen wij schetsen welke maatregelen een ondernemer (zelf) kan nemen. Als eerste komt aan bod het bedrijfseconomisch ontslag en het reorganisatieplan….
16-07-2020
Arbeidsrecht blog
Leestijd: 5 minuten Het afspiegelingsbeginsel is de voorgeschreven rekenwijze waarop een werkgever moet bepalen welke werknemers hij voor ontslag moet voordragen. Door het afspiegelingsbeginsel wordt het personeelsbestand zo ingekrompen dat de leeftijdsopbouw van werknemers (inclusief payrollers) binnen de categorie uitwisselbare functie…
16-07-2020
Siebert-Becker

Siebert & Becker is nu Haut Legal & Tax

Vanaf 3 maart 2020 gaat Siebert & Becker verder onder de naam HAUT Legal & Tax. 

HAUT Legal & Tax
HAUT Legal & Tax