HAUT Legal & Tax advocaten

TOA: financiële ondersteuning om faillissement te voorkomen

TOA: financiële ondersteuning om faillissement te voorkomen

Vanaf 1 januari 2021 is de WHOA van kracht. Deze wet biedt ondernemers de mogelijkheid een onderhands akkoord met hun schuldeisers (en aandeelhouders) tot stand te brengen. Hierdoor kunnen schulden worden gesaneerd en kan een dreigend faillissement mogelijk worden voorkomen. Nog niet veel bedrijven maken gebruik van de WHOA. Daarom geeft de overheid met het Time-out-arrangement (TOA) subsidie aan ondernemingen om een WHOA akkoord tot stand te brengen.

Lees meer over WHOA

Voorkomen van faillissement

Met het TOA wil de overheid voorkomen dat ondernemingen die door de coronacrisis in zwaar weer zijn beland, failliet worden verklaard. De regeling betreft een door de overheid verstrekte achtergestelde lening van maximaal EUR 100.000,-. Hiermee kunnen ondernemers onder meer een WHOA-akkoord tot stand brengen en knelpunten binnen de onderneming aanpakken.

TOA voor het MKB

Alleen MKB-bedrijven kunnen aanspraak maken op het TOA. De onderneming die aanspraak maakt op het TOA moet in de kern gezond zijn. Dat betekent dat aan de lopende verplichtingen moet kunnen worden voldaan. Tijdens het TOA kan daarom ook aanspraak gemaakt worden op de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL).

Aanbieden akkoord

Het aanbieden van een akkoord aan schuldeisers is vaak een kostbare aangelegenheid. Niet in de laatste plaats door de noodzaak om deskundigen in te schakelen om het akkoord tot stand te brengen. Door het TOA wordt het aanbieden van een akkoord voor meer ondernemingen binnen het MKB een reële optie. De advocaten van HAUT Legal & Tax helpen je graag bij het onderzoeken of dit ook voor jouw onderneming geldt. Bij vragen kan je vrijblijvend contact met een van onze experts opnemen.

Teruggebeld worden?

Interessant artikel?

Deel dit artikel via onderstaande kanalen:
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Kom in contact
Door dit formulier te verzenden, ga je akkoord met de opslag én verwerking van jouw persoonsgegevens door HAUT Legal & Tax. Privacyreglement.

Expertises

Recente artikelen

MKB CONTINUÏTEITSSCAN

“HOE ZIET UW CONTINUÏTEIT ERUIT?”

Doe de gratis MKB continuïteitsscan! Voor de ene sector is Covid een zegen en voor de ander een drama. Laat onverlet dat door deze crisis er wellicht een nieuwe strategie gekozen moet worden. Welke kansen of bedreigingen heeft u? 

HAUT Legal & Tax Advocaten
HAUT Legal & Tax Advocaten