TOA: financiële ondersteuning om faillissement te voorkomen

Gepubliceerd op: 01/06/2021

Nijverheidsweg 7
2102 LJ Heemstede
+31(0)23 – 531 0060

Hooghiemstraplein 167
3514 AZ Utrecht
088 20 60 600

info@hautlegal.nl

 
Haarlem

Kennemerplein 13D
2011 MH Haarlem
+31(0)23 – 531 0060

Leestijd: < 1 minuut

Vanaf 1 januari 2021 is de WHOA van kracht. Deze wet biedt ondernemers de mogelijkheid een onderhands akkoord met hun schuldeisers (en aandeelhouders) tot stand te brengen. Hierdoor kunnen schulden worden gesaneerd en kan een dreigend faillissement mogelijk worden voorkomen. Nog niet veel bedrijven maken gebruik van de WHOA. Daarom geeft de overheid met het Time-out-arrangement (TOA) subsidie aan ondernemingen om een WHOA akkoord tot stand te brengen.

Lees meer over WHOA

Voorkomen van faillissement

Met het TOA wil de overheid voorkomen dat ondernemingen die door de coronacrisis in zwaar weer zijn beland, failliet worden verklaard. De regeling betreft een door de overheid verstrekte achtergestelde lening van maximaal EUR 100.000,-. Hiermee kunnen ondernemers onder meer een WHOA-akkoord tot stand brengen en knelpunten binnen de onderneming aanpakken.

TOA voor het MKB

Alleen MKB-bedrijven kunnen aanspraak maken op het TOA. De onderneming die aanspraak maakt op het TOA moet in de kern gezond zijn. Dat betekent dat aan de lopende verplichtingen moet kunnen worden voldaan. Tijdens het TOA kan daarom ook aanspraak gemaakt worden op de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL).

Aanbieden akkoord

Het aanbieden van een akkoord aan schuldeisers is vaak een kostbare aangelegenheid. Niet in de laatste plaats door de noodzaak om deskundigen in te schakelen om het akkoord tot stand te brengen. Door het TOA wordt het aanbieden van een akkoord voor meer ondernemingen binnen het MKB een reële optie. De advocaten van HAUT Legal & Tax helpen je graag bij het onderzoeken of dit ook voor jouw onderneming geldt. Bij vragen kan je vrijblijvend contact met een van onze experts opnemen.

ADVOCATENKANTOOR HAUT LEGAL & TAX

Interessant artikel?

Deel dit artikel via onderstaande kanalen:
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Marieke de Kock-Habernickel

Advocaat sinds 2010, gespecialiseerd in ondernemingsrecht, faillissementsrecht en procesrecht

Kom in contact
Door dit formulier te verzenden, ga je akkoord met de opslag én verwerking van jouw persoonsgegevens door HAUT Legal & Tax. Privacyreglement.
Werkgever en werknemer
Leestijd: 2 minuten Inleiding Werkgevers verwerken persoonsgegevens van werknemers, denk hierbij aan salarisadministratie, personeelsdossiers etc. Sinds corona werkt een groot aantal werknemers thuis. Werkgevers willen daarom graag een oogje in het zeil houden. Voor werknemers kan dit ingrijpend zijn. Werkgevers zijn…
04-06-2021
Werkgever en werknemer
Leestijd: 3 minuten Statutair bestuurders die ook werknemers zijn in de naamloze of besloten vennootschap kunnen ook worden ontslagen. In dit stappenplan zie je hoe dit te werk gaat. Stap 1. Stel vast wie bevoegd is tot het ontslag van de…
30-04-2021
Werkgever en werknemer
Leestijd: 2 minuten Statutair bestuurder De statutair bestuurder heeft meestal een dubbele rechtsverhouding met de rechtspersoon, namelijk een arbeidsrechtelijke relatie als directeur-werknemer en een vennootschapsrechtelijke relatie als directeur-bestuurder. Voor de statutair bestuurder die tevens werknemer is, gelden bijzondere regels die afwijken…
30-04-2021

MKB CONTINUÏTEITSSCAN

“HOE ZIET UW CONTINUÏTEIT ERUIT?”

Doe de gratis MKB continuïteitsscan! Voor de ene sector is Covid een zegen en voor de ander een drama. Laat onverlet dat door deze crisis er wellicht een nieuwe strategie gekozen moet worden. Welke kansen of bedreigingen heeft u? 

Teruggebeld worden na werktijd?
Siebert-Becker

Siebert & Becker is nu Haut Legal & Tax

Vanaf 3 maart 2020 gaat Siebert & Becker verder onder de naam HAUT Legal & Tax. 

HAUT Legal & Tax Advocaten
HAUT Legal & Tax Advocaten