Werkgevers krijgen meer tijd voor definitieve aanvraag eerste periode NOW

Werkgevers krijgen meer tijd om de definitieve aanvraag van de eerste NOW-subsidie (maart-mei 2020) in te dienen. Dat maakt minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid bekend in een brief aan de Tweede Kamer. Werkgevers hebben nu tot en met 31 oktober de tijd om een aanvraag in te dienen.

De uitstel heeft onder meer te maken met het feit dat er nog veel inhoudelijke vragen waren over de regeling. Dat zorgt voor vertraging bij de toetsing van de NOW-verantwoording. De eerste NOW-tranche geldt voor de periode maart tot en met mei 2020. Werkgevers hoeven de definitieve aanvraag nu pas uiterlijk 31 oktober in te dienen. De verruiming van de aanvraagtermijn geldt voor werkgevers die een accountantsverklaring nodig hebben (oude deadline: 29 juni) én voor werkgevers die een derdenverklaring of geen verklaring nodig hebben (oude deadline: 23 maart). Voor beide groepen werkgevers geldt nu dezelfde termijn. Dat heeft minister Koolmees bekendgemaakt in een brief aan de Tweede Kamer. Door de aanpassing wordt de regeling voor UWV volgens Koolmees “eenduidiger en beter uitlegbaar”.

Langere aanvraagperiode andere NOW-tranches

Nu het aanvraagloket van de eerste NOW-periode langer open blijft, zijn de aanvraagtermijnen van een definitieve berekening voor de derde, vierde en vijfde NOW-periode ook aangepast. Voor de derde periode NOW (oktober-december 2020) kan de definitieve berekening worden aangevraagd van 4 oktober 2021 tot en met 26 juni 2022, voor de vierde en vijfde periode (resp. januari-maart 2021 en april – juni 2021) loopt de termijn van 31 januari 2022 tot en met 23 oktober 2022.

Loket tweede NOW-periode opent eerder

Het loket voor de definitieve berekening voor de tweede NOW-periode (juni-september 2020) gaat een maand eerder open. Werkgevers kunnen al vanaf 15 maart 2021 een aanvraag indienen. De einddatum voor deze termijn blijft ongewijzigd: 5 januari 2022.

Voor alle aanvraagtermijnen voor de definitieve berekening geldt nu dat ze voor alle werkgevers gelden.

Heb je hulp nodig bij het aanvragen van de NOW-regeling of wil je meer informatie, neem contact op met de arbeidsrecht advocaten van HAUT Legal & Tax Alexander Claus en Maria Ok (023-531 00 60). Wij helpen jou graag.

Bron: XpertHR

Heeft u een juridisch probleem?

Neem gerust vrijblijvend contact met ons op. Onze advocaten staan u graag te woord.

Gerelateerde artikelen

Faillissement en herstructurering
hautlegal

Victor Kruit bij BNR Nieuwsradio

We zijn trots om te delen dat onze eigen V.H.B. (Victor) Kruit, van Haut Legal, onlangs te gast was in de boeiende podcast ‘Onder curatoren’

Lees verder »

Akkoord in faillissement

Wanneer een faillissement wordt uitgesproken, heeft (het bestuur van) de gefailleerde de mogelijkheid om verzet of hoger beroep in te stellen om het faillissement ongedaan

Lees verder »

Heeft u een juridisch probleem?

Wij helpen u graag verder. Vul gerust onderstaan formulier in en wij bellen u z.s.m. terug. 

HAUT Legal & Tax Advocaten
HAUT Legal & Tax Advocaten