Haut Legal & Tax Utrecht

Advocaten voor ondernemers in “het hartsie van het land”

Een van de vestigingen van HAUT Legal & Tax is gelegen in de stad Utrecht. Centraal in Nederland werkt een team van advocaten, juristen en ondersteunend personeel om ondernemers te helpen. Ze staan ondernemers bij in alle juridische zaken waarmee zij worden geconfronteerd, vanaf de start tot het einde van de onderneming en alles wat daar tussenin moet gebeuren.

Advocaat Utrecht

Meer informatie? Neem contact met ons op!
Door dit formulier te verzenden, ga je akkoord met de opslag én verwerking van jouw persoonsgegevens door HAUT Legal & Tax. Privacyreglement.

Start van de onderneming

Juridische bijstand begint al bij de start van de onderneming. Welke rechtsvorm wordt gekozen? Wie wordt waarvoor verantwoordelijk en hoe leggen we dat allemaal vast? Ook zijn er misschien al verschillende contracten nodig. Denk daarbij aan afspraken over zekerheden voor financieringen, arbeidsovereenkomsten, algemene voorwaarden, contracten met leveranciers, franchisenemers of agenten. Ook zullen er zaken op papier moeten worden gezet als het gaat om privacy.

Zakelijk conflict

Gedurende het bestaan van de onderneming zijn conflicten soms onvermijdelijk. De advocaten van HAUT Legal & Tax in Utrecht hebben veel ervaring in adviseren en procederen bij conflicten. Samen met de ondernemer wordt de beste strategie bedacht om het conflict op te lossen. Daarvoor moeten de kansen en risico’s van de verschillende strategieën wel goed worden ingeschat. Door hun specifieke ervaring kan per conflict worden beoordeeld of een goede brief, een sterke onderhandeling of een gerechtelijke procedure de beste optie is. Het belang van de ondernemer staat daarbij altijd voorop.

Beëindiging van de onderneming

Soms eindigt een onderneming omdat deze wordt overgenomen. Daar komt heel wat bij kijken. Bij dat proces kunnen de advocaten van HAUT Legal & Tax de verkopende ondernemer bijstaan. Maar ook als de onderneming moet eindigen omdat het niet goed gaat, kunnen zij hun diensten bewijzen. Omdat in de vestiging in Utrecht ook curatoren werken, is er veel ervaring aanwezig voor juridische hulp als “de lâmp scheef hânk” (bij financieel zware tijden).

Diverse expertises

In de vestiging van HAUT Legal & Tax in Utrecht hebben de advocaten veel ervaring met de meest voorkomende privaatrechtelijke zaken die van belang zijn voor ondernemers. Een aantal advocaten heeft daarnaast zeer specifieke expertises. Zo kunnen wij je bijstaan als je als ondernemer betrokken wordt in een strafrechtelijke procedure, bijvoorbeeld bij een economisch delict of een milieudelict. Daarnaast kunnen we ondernemers goed helpen met uiteenlopende bestuursrechtelijke zaken. Er is zelfs een advocaat die zich volledig heeft gespecialiseerd in alles wat juridisch met bomen van doen heeft.

Faciliteiten

Op de vestiging van HAUT Legal & Tax in Utrecht zijn alle faciliteiten aanwezig voor een vertrouwelijk gesprek met je advocaat, een onderhandeling met partijen of een presentatie voor een grote groep mensen.

Routebeschrijving

De vestiging van HAUT Legal & Tax in Utrecht is eenvoudig bereikbaar met het openbaar vervoer of de auto.

Auto

Komend vanaf de A2 Amsterdam/Den Bosch, A2 afslag Maarssen: Je volgt de weg langs de noordzijde van Utrecht en passeert enkele stoplichten. Na een Shell-station aan uw rechterhand ga je bij de tweede verkeerlichten rechtsaf. Je gaat dan onder een spoorviaduct door en vlak daarna over een spoorwegovergang. De weg maakt enkele bochten totdat je bij een rotonde komt. Hier ga je rechtdoor de Blauwkapelseweg op. Deze weg volg je totdat je aan de overkant van het water (Wittevrouwensingel) de gevangenis voor je ziet. Daar ga je rechtsaf. Na 25 meter rechtsaf is de parkeergarage Grifthoek waar altijd parkeergelegenheid is. Vanuit de uitgang van de parkeergarage loop je op het Hooghiemstraplein rechtsaf naar ons bedrijvencentrum toe. Komend vanaf de A27 Hilversum/Breda, A27 afslag Veemarkt: Je gaat richting Utrecht Centrum. Bij de eerste rotonde ga je rechtdoor. Bij de volgende rotonde ga je linksaf (driekwart) de Blauwkapelseweg op. Deze weg volg je totdat je aan de overkant van het water (Wittevrouwensingel) de gevangenis voor je ziet. Daar ga je rechtsaf. Na 25 meter rechtsaf is de parkeergarage Grifthoek waar altijd parkeergelegenheid is. Vanuit de uitgang van de parkeergarage loop je op het Hooghiemstraplein rechtsaf naar ons bedrijvencentrum toe.

Openbaar vervoer

Komende vanaf Utrecht Centraal (CS) neem je Bus 8 (‘Overvecht via CS’). Uitstappen halte Kleine Singel en teruglopen naar Wittevrouwensingel. Houd rechts aan (water aan uw linkerhand houden) en na 50 meter rechts vind je het bedrijvencentrum Hooghiemstra. Voor details, vertrektijden en storingen kun je terecht op https://9292.nl/.

Bedrijfsverzamelgebouw Hooghiemstra

De vestiging van HAUT Legal in Utrecht is gelegen in het monumentale bedrijfsverzamelgebouw Hooghiemstra, ingesloten tussen het Griftpark en de singels van de Utrechtse binnenstad. Dit voormalige pakhuis is ontworpen voor en vernoemd naar een graanhandelaar met een bijzonder creatieve visie. Jurjen Sjoerd Hooghiemstra verkocht in 1865 zijn boot en stortte zich op een nieuw, geniaal product: haverkoeken voor vee. De koeken waren een groot succes en de havermout vereiste al gauw een grotere opslag. Geïnspireerd door de Franse “les châteaux de l’industrie” fabrieksarchitectuur, liet Hooghiemstra een pand ontwerpen met acht verdiepingen en hoektorens. Na de Eerste Wereldoorlog was havermout niet langer alleen veevoer. Ook op onze ontbijttafel was de graansoort onmisbaar geworden (en voor sommige advocaten van HAUT Legal & Tax is het dat nog steeds). De onderneming floreerde en Hiemstra werd de derde grootste graanproducent van Nederland. Na de Tweede Wereldoorlog keldert helaas de vraag, en de ondernemer schakelde te laat over op andere producten. Uiteindelijk sloten de deuren in 1955, waarna in het pand een papierfabriek werd gevestigd. In 1972 kocht de gemeente Utrecht het pand op, met de bedoeling het te slopen. Tot 1988 was het pand de woon- en werkplaats van muzikanten en kunstenaars. In dat jaar verkocht de gemeente het voor één gulden aan de stichting Wittevrouwen Bolwerk. Deze stichting wilde het pand renoveren en een facelift geven en na een subsidie van 3,5 miljoen gulden is het pand een monument voor de stad Utrecht geworden.

De specialisten
Janneke Mobron

Advocaat / Managing partner

Handelsrecht, Commerciële Contracten & Mededingingsrecht

06-24810629

Janthijn Siebert

Advocaat / partner

Insolventierecht, Ondernemingsrecht, Fusies & Overnames

06-19934330

Jilles van Zinderen

Advocaat / partner

Algemene Praktijk & Burgerlijk Procesrecht

06-28263832

Marjolein Dikkerboom

Advocaat / of Counsel

Strafrecht

06-52562381

Megan O’Flaherty

Parttime Paralegal

030-2718844

Nicky Jansen

Advocaat

Insolventierecht, Arbeidsrecht & Privacy

06-57112731

Roef van Dijk

Legal / of counsel

Ondernemingsrecht & Insolventierecht

030-2718844

Tietia van Gaans

Faillissementsmedewerker

Insolventierecht

030-2718844

Victor Kruit

Advocaat / partner

Insolventierecht, Ondernemingsrecht & Procesrecht

06-17072728