Vestiging Heemstede

Alexander Claus

Advocaat / partner
Insolventierecht, Ondernemingsrecht & Arbeidsrecht

Nijverheidsweg 7
2102 LJ Heemstede
+31(0)23 – 531 0060

Haarlem

Kennemerplein 13D
2011 MH Haarlem
+31(0)23 – 531 0060

Utrecht

Hooghiemstraplein 167
3514 AZ Utrecht
+31(0)30 – 271 8844

info@hautlegal.nl

Sinds 2004 ben ik advocaat. Ik ben een ervaren advocaat in het ondernemings-, faillissements– en arbeidsrecht. Goede juridische, pragmatische advisering typeert mij in mijn werk.

Ik heb veel ervaring met het adviseren van en procederen voor ondernemers. Als mede-ondernemer weet ik wat er binnen ondernemingen speelt, en met welke uitdagingen ondernemers geconfronteerd kunnen worden. Ik adviseer niet alleen ten aanzien van de juridische valkuilen, maar ik heb ook goed zicht op de commerciële kansen die er liggen.
Daarnaast ondersteun en adviseer ik diverse ideële stichtingen.

Een bijzondere interesse heb ik voor het faillissementsrecht. Ik word op regelmatige basis door de Rechtbank benoemd tot curator in faillissementen en bewindvoerder in surseances van betaling. Vele bedrijven in financiële moeilijkheden zijn daarbij geherstructureerd en doorgestart.

Ik maak deel uit van de German Desk van kantoor. Ik spreek vloeiend Duits en heb vele Duitstalige cliënten geadviseerd in het Nederlandse Recht, en hen in diverse procedures in Nederland bijgestaan. Ik heb ook ruime ervaring met de advisering van Nederlandse cliënten over diverse internationale faillissements gerelateerde procedures.

Naast het faillissementsrecht voel ik mij ook thuis in het arbeidsrecht. Ik heb ervaring met zowel het bijstaan van ondernemers als medewerkers in (arbeids)conflictsituaties.

Daarnaast word ik door de Rechtbank benoemd tot vereffenaar en executeur van nalatenschappen. In deze rol beheer en vereffen ik nalatenschappen.

Ik heb de Postdoctorale opleiding Insolventierecht aan de Grotius Academie, en de Postdoctorale opleiding Financiële Economie voor Curatoren aan de Erasmus Universiteit met succes afgerond. Ik ben lid van Insolad, de specialistenvereniging van Insolventie-advocaten. Daarnaast heb ik de Postacademische Leergang Arbeidsrecht (PALA) aan de Erasmus Universiteit afgerond en ben ik lid van het College van Afgevaardigden van de Nederlandse Orde van Advocaten.

Geregistreerd bij de Nederlandse Orde van Advocaten 

Kom in contact met Alexander Claus
tel: 06-11302936
Recente artikelen van Alexander Claus
Nieuws, Ondernemingen, aandeelhouders en bestuurder
Leestijd: 2 minuten De Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) wordt per 1 oktober verlengd met negen maanden. De ‘Tozo 3’ loopt van 1 oktober 2020 tot 1 juli 2021. Voor wie? Net als de Tozo 1 en 2 geldt Tozo 3 voor…
04-09-2020
Nieuws
Leestijd: 3 minuten Belastingclaim vanwege fouten in boekhouding en belastingaangiften. Kunt u daarvoor uw accountant of belastingadviseur aansprakelijk stellen en de schade verhalen. Het antwoord op deze vraag is ja. Tot de schade behoort dan tevens de door de adviseur aan…
20-02-2020
Siebert-Becker

Siebert & Becker is nu Haut Legal & Tax

Vanaf 3 maart 2020 gaat Siebert & Becker verder onder de naam HAUT Legal & Tax. 

HAUT Legal & Tax Advocaten
HAUT Legal & Tax Advocaten