Huwelijkse voorwaarden

Heemstede

Nijverheidsweg 7
2102 LJ Heemstede
+31(0)23 – 531 0060

Haarlem

Kennemerplein 13D
2011 MH Haarlem
+31(0)23 – 531 0060

Utrecht

Hooghiemstraplein 167
3514 AZ Utrecht
+31(0)30 – 271 8844

info@hautlegal.nl

In een akte van huwelijkse voorwaarden leggen (aanstaand) partners verschillende afspraken vast over onder andere de verdeling van inkomsten en gemeenschappelijke bezittingen tijdens en na hun huwelijk. Geregistreerde partners kunnen dit tevens laten vastleggen in partnerschapsvoorwaarden.

Het uitgangspunt bij huwelijkse voorwaarden is dat wordt afgeweken van de wettelijke gemeenschap van goederen. Vaak houdt dit in dat beide partners hun eigen vermogen behouden en dat tijdens het huwelijk opgebouwd vermogen ook gescheiden blijft. Hetzelfde geldt in principe voor schulden, tenzij de partners gemeenschappelijk een schuld aangaan.

Verder zijn vaste onderdelen van huwelijkse voorwaarden dat er een regeling wordt getroffen met betrekking tot de kosten van de huishouding (bijvoorbeeld boodschappen, huur, hypotheek, premies verzekeringen etc.), de verdeling van de salarissen (met een verrekenbeding) en de pensioenen. Elke akte van huwelijkse voorwaarden is anders en in principe kunnen partijen zelf invulling geven aan wat zij in de akte willen laten opnemen.

Indien je een onderneming hebt waar slechts jij het risico voor draagt, is het vaak verstandig om een scheiding van vermogens overeen te komen. Wel is het dan mogelijk om inkomens te verdelen door middel van een verrekenbeding. Deze moet echter wel nagekomen worden, omdat anders het risico bestaat dat bij echtscheiding het vermogen alsnog door tweeën gedeeld moet worden. Het is ook een optie om in het geheel niet te verrekenen en de inkomens en vermogens dus volledig gescheiden te houden.

Voor advies of als je vragen hebt kun je vrijblijvend contact opnemen met kevin@hautlegal.nl.

Interessant begrip?

Deel dit begrip via onderstaande kanalen:
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Wij zijn Haut Legal Tax

Ons team bestaat uit een groep mensen die blij worden van hun werk en ook gewoon graag lol hebben in hun werk. Wij zijn onszelf. Wij zijn ook eigenwijs en dat houdt ons scherp.

Meer informatie?
Door dit formulier te verzenden, ga je akkoord met de opslag én verwerking van jouw persoonsgegevens door HAUT Legal & Tax. Privacyreglement.
Siebert-Becker

Siebert & Becker is nu Haut Legal & Tax

Vanaf 3 maart 2020 gaat Siebert & Becker verder onder de naam HAUT Legal & Tax. 

HAUT Legal & Tax Advocaten
HAUT Legal & Tax Advocaten