Ontslag met wederzijds goedvinden

Heemstede

Nijverheidsweg 7
2102 LJ Heemstede
+31(0)23 – 531 0060

Haarlem

Kennemerplein 13D
2011 MH Haarlem
+31(0)23 – 531 0060

Utrecht

Hooghiemstraplein 167
3514 AZ Utrecht
+31(0)30 – 271 8844

info@hautlegal.nl

Ontslag met wederzijds goedvinden houdt in dat werkgever en werknemer wederzijds duidelijk instemmen met het ontslag. Ontslag met wederzijds goedvinden voorkomt een ontslagprocedure via de kantonrechter of het UWV.

Bij een ontslag met wederzijds goedvinden maak je geen aanspraak op een transitie vergoeding. Het is daarom van groot belang dat je goed onderhandelt over financiële vergoedingen. Daarnaast dien je niet ziek te zijn, want als je akkoord gaat met uw ontslag terwijl je ziek bent, heb je wellicht geen recht op een uitkering.

Bij een ontslag met wederzijds goedvinden wordt een vaststellingsovereenkomst opgesteld. Hierin leg je de afspraken over het ontslag schriftelijk vast. Deze overeenkomst is belangrijk omdat dit het bewijs is van de door jou gemaakte afspraken met je werkgever.

Interessant begrip?

Deel dit begrip via onderstaande kanalen:
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Wij zijn Haut Legal Tax

Ons team bestaat uit een groep mensen die blij worden van hun werk en ook gewoon graag lol hebben in hun werk. Wij zijn onszelf. Wij zijn ook eigenwijs en dat houdt ons scherp.

Meer informatie?
Door dit formulier te verzenden, ga je akkoord met de opslag én verwerking van jouw persoonsgegevens door HAUT Legal & Tax. Privacyreglement.
Siebert-Becker

Siebert & Becker is nu Haut Legal & Tax

Vanaf 3 maart 2020 gaat Siebert & Becker verder onder de naam HAUT Legal & Tax. 

HAUT Legal & Tax Advocaten
HAUT Legal & Tax Advocaten