Coronacrisis en bedrijfsopvolging

Gepubliceerd op: 24/07/2020
Heemstede

Nijverheidsweg 7
2102 LJ Heemstede
+31(0)23 – 531 0060

Haarlem

Kennemerplein 13D
2011 MH Haarlem
+31(0)23 – 531 0060

Utrecht

Hooghiemstraplein 167
3514 AZ Utrecht
+31(0)30 – 271 8844

info@hautlegal.nl

Leestijd: 2 minuten

Wie zijn bedrijf wil overdragen aan directe familieleden, zal een gezonde onderneming willen ‘doorgeven’. Nu veel ondernemingen in zwaar weer verkeren door de coronacrisis, lijkt een bedrijfsopvolging daarom geen logische stap. Hiermee zou je je geliefden opzadelen met alle onzekerheden en instabiliteit van deze tijd. Toch komen er een aantal dingen samen waardoor bedrijfsopvolging in de coronacrisis juist nu zeer gunstig kan uitpakken.

DCF-methode

Bij bedrijfsoverdracht aan familieleden is het voor de belastingdienst belangrijk dat een onderneming wordt verkocht tegen de werkelijke waarde hiervan. Wanneer een onderneming te voordelig wordt verkocht kan sprake zijn van een (verborgen) schenking. Om te bepalen wat de reële waarde van de onderneming is, wordt o.a. gebruik gemaakt van de DCF-methode. De afkorting DCF staat voor discounted cashflow. De toekomstige kasstromen van de onderneming staan hierbij centraal. Bij deze waarderingsmethode zijn de resultaten uit het verleden niet van belang. De toekomstige kasstromen worden tegen een rentevoet contant gemaakt, om zo de waarde tijdens de overdracht te bepalen.

Voordelig overdragen

Nu de economie instabiel is door de coronacrisis, kunnen de toekomstige kasstromen lager worden ingeschat. Dit heeft tot gevolg dat de reële waarde lager uitpakt en het bedrijf voordeliger overgedragen kan worden. Deze lagere reële waarde heeft met name gevolgen voor de bedrijfsopvolgingsregeling (BOR). Dit is een regeling waardoor bij schenking of vererving aan kinderen, zij gedeeltelijke vrijstelling krijgen voor de erf- of schenkbelasting. Hoe groot deze vrijstelling is hangt af van de reële waarde van de onderneming. Voor bedrijfswaardes tot EUR 1.102.209 geldt zelfs een vrijstelling van 100%. Boven dit bedrag is 83% vrijgesteld. Door de gevolgen van de coronacrisis kan het zijn dat je ondernemingswaarde eerder onder deze grens valt.

Oprichten STAK

Als belangrijkste tegenargument voor bedrijfsoverdracht geldt dat het voor de volgende generatie lastig is om nu een bedrijf voort te zetten. In deze instabiele tijden is het immers voor de onderneming juist gunstig om geleid te worden door ervaren ondernemers. Toch betekent bedrijfsopvolging niet per sé dat je de touwtjes volledig uit handen moet geven. Er zijn mogelijkheden om bijvoorbeeld wel bestuurder te blijven van de onderneming, zelfs na overdracht van de onderneming. Dit kan onder andere middels een aandelenconstructie zoals een STAK (stichting Administratiekantoor), waarbij de aandelen worden ondergebracht in een stichting. Door deze constructie krijgen uw kinderen certificaten van aandelen, waarmee wel het eigendom, maar niet de zeggenschap overgaat. Hiermee is het belangrijkste argument tegen bedrijfsoverdracht weggenomen. Dit maakt het toch de moeite waard om een bedrijfsoverdracht te overwegen.

Interessant artikel?

Deel dit artikel via onderstaande kanalen:
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Wij zijn Haut Legal Tax

Ons team bestaat uit een groep mensen die blij worden van hun werk en ook gewoon graag lol hebben in hun werk. Wij zijn onszelf. Wij zijn ook eigenwijs en dat houdt ons scherp.

Kom in contact
Door dit formulier te verzenden, ga je akkoord met de opslag én verwerking van jouw persoonsgegevens door HAUT Legal & Tax. Privacyreglement.
Arbeidsrecht blog
Leestijd: 5 minuten De Corona-crisis zal in veel sectoren onvermijdelijk lijden tot herstructurering of tot reorganisaties. In een aantal blogs zullen wij schetsen welke maatregelen een ondernemer (zelf) kan nemen. Als eerste komt aan bod het bedrijfseconomisch ontslag en het reorganisatieplan….
16-07-2020
Arbeidsrecht blog
Leestijd: 5 minuten Het afspiegelingsbeginsel is de voorgeschreven rekenwijze waarop een werkgever moet bepalen welke werknemers hij voor ontslag moet voordragen. Door het afspiegelingsbeginsel wordt het personeelsbestand zo ingekrompen dat de leeftijdsopbouw van werknemers (inclusief payrollers) binnen de categorie uitwisselbare functie…
16-07-2020
Echtscheidingsrecht
Leestijd: 3 minuten Bij HAUT Legal & Tax behandelen wij regelmatig zaken met betrekking tot herziening of herberekening van de partner- en kinderalimentatie. Een verzoek tot herziening kan vele achtergronden hebben: je ex-partner die niet zelf wil werken, het wijzigen van…
15-07-2020
Siebert-Becker

Siebert & Becker is nu Haut Legal & Tax

Vanaf 3 maart 2020 gaat Siebert & Becker verder onder de naam HAUT Legal & Tax. 

HAUT Legal & Tax
HAUT Legal & Tax