Persbericht: Curatoren De Keizer Marine Engineering bereiken doorstart met Eekels Technology

Gepubliceerd op: 01/11/2020

Nijverheidsweg 7
2102 LJ Heemstede
+31(0)23 – 531 0060

Haarlem

Kennemerplein 13D
2011 MH Haarlem
+31(0)23 – 531 0060

Utrecht

Hooghiemstraplein 167
3514 AZ Utrecht
+31(0)30 – 271 8844

info@hautlegal.nl

Leestijd: 2 minuten

TBI’s dochterbedrijf neemt leverancier systeemintegraties superjachten over mét personeel

Zaandam, 1 november 2020 – De Keizer Marine Engineering, de wereldwijde leverancier van systeemintegraties voor superjachten, maakt een doorstart. Twee weken na de faillietverklaring hebben de curatoren overeenstemming bereikt met Eekels Technology B.V., een dochteronderneming van TBI Holdings B.V, een technologiebedrijf gespecialiseerd in projecten en onderhoud en actief binnen de maritieme en offshore wereld. Hierdoor is baanbehoud voor een groot aantal Nederlandse medewerkers gegarandeerd en blijft een wereldspeler in de superjachtindustrie bestaan.

Doorstart stelt toekomst veilig van De Keizer en andere marktpartijen

Na de surseance van betaling die op 12 oktober door de rechtbank Noord-Holland aan De Keizer International B.V. en De Keizer Marine Engineering B.V. werd verleend, volgde op 15 oktober de faillietverklaring.

Curator Rocco Mulder, Pot Jonker Advocaten: “We zijn verheugd dat we de toekomst van De Keizer in nog geen kleine drie weken tijd door middel van een doorstart veilig hebben kunnen stellen. De Keizer is een wereldspeler. Hierdoor was het voortbestaan van De Keizer ook van groot belang voor veel andere marktpartijen. Na intensief contact met acht geïnteresseerde kandidaten uit binnen- en buitenland, waarvan er uiteindelijk vier een bod hebben uitgebracht, is Eekels Technology B.V. als beste overnamepartij uit de bus gekomen. De activiteiten en ambities van De Keizer sluiten goed aan op die van Eekels Technology B.V. Ook de ondernemingsraden van beide bedrijven hebben allebei een positief advies uitgebracht voor deze overname. Daarnaast wordt de overname gesteund door de vier werven en tevens grootste opdrachtgevers van De Keizer: Royal Van Lent, De Vries, Oceanco en Hakvoort”

Behoud banen 300 Nederlandse medewerkers

De Keizer heeft in totaal 450 medewerkers verspreid over vestigingen in Nederland, Frankrijk, Spanje en Amerika. Met de overname zijn de banen van circa 300 Nederlandse werknemers behouden.
Curator Alexander Claus, Haut Legal & Tax: “De Keizer is een hecht familiebedrijf en is dat ook gebleven ondanks de enorme personele groei in de laatste jaren. Het baanbehoud van de medewerkers was dan ook één van de grootste uitdagingen. Gedurende het hele traject van de surseance van betaling tot de doorstart hebben we alle medewerkers regelmatig op de hoogte gehouden van de voortgang. De betrokkenheid was hoog. Het resultaat dat een groot deel van de Nederlandse medewerkers hun baan houden stemt ons tevreden.”

Vestigingen Frankrijk, Spanje en Amerika

Voor de vijf buitenlandse vestigingen van de Keizer, namelijk in Antibes en La Ciotat (Frankrijk), Barcelona en Palma de Mallorca (Spanje) en West Palm Beach (Verenigde Staten), wordt door de curatoren op dit moment nog naar een oplossing gezocht. Deze vestigingen zijn verantwoordelijk voor de service en het onderhoud van de superjachten en hebben gezamenlijk 50 werknemers in dienst.

Voor meer informatie van de zijde van Haut Legal & Tax:

Curator Alexander Claus, telefoonnummer: 06-11302936 of e-mail: alexander@hautlegal.nl

Interessant artikel?

Deel dit artikel via onderstaande kanalen:
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Wij zijn Haut Legal Tax

Ons team bestaat uit een groep mensen die blij worden van hun werk en ook gewoon graag lol hebben in hun werk. Wij zijn onszelf. Wij zijn ook eigenwijs en dat houdt ons scherp.

Kom in contact
Door dit formulier te verzenden, ga je akkoord met de opslag én verwerking van jouw persoonsgegevens door HAUT Legal & Tax. Privacyreglement.
Werkgever en werknemer
Leestijd: 2 minuten STAP staat voor Stimulans ArbeidsmarktPositie en vat het doel van de subsidie samen. Het STAP-budget wordt ingevoerd om werkenden de mogelijkheid te geven om scholing te volgen en zo te werken aan de eigen ontwikkeling en duurzame inzetbaarheid,…
13-04-2021
Ondernemingen, aandeelhouders en bestuurder
Leestijd: 3 minuten Het komt helaas wel eens voor dat een klant een factuur onbetaald laat en vervolgens (wegens gebrek aan baten) zonder nadere berichtgeving de onderneming ontbindt, waardoor deze ophoudt te bestaan. Dit betekent echter lang niet altijd dat de…
10-04-2021
Teruggebeld worden na werktijd?
Siebert-Becker

Siebert & Becker is nu Haut Legal & Tax

Vanaf 3 maart 2020 gaat Siebert & Becker verder onder de naam HAUT Legal & Tax. 

HAUT Legal & Tax Advocaten
HAUT Legal & Tax Advocaten