HAUT Legal & Tax advocaten

Janthijn Siebert

Advocaat Janthijn Siebert - Advocaat Haarlem

Janthijn Siebert

Ik ben vanaf 2003 advocaat en heb in september 2011 samen met Bert Becker het kantoor Siebert & Becker Advocaten en Fiscalisten opgericht. Dit kantoor maakt vanaf maart 2020 onderdeel uit van HAUT Legal en Tax met vestigingen in Haarlem, Heemstede en Utrecht.

Ik ben specialist op het brede gebied van ondernemingsrecht, waarbij ik veelal (middel)grote ondernemingen/instellingen begeleid bij allerlei adviesvraagstukken. Naast vanzelfsprekend de juridische kant van de zaak ben ik ook een sparringpartner voor de ondernemer. 24/7 bereikbaar, volop begaan met mijn klant.

In mijn insolventierechtpraktijk ben ik niet alleen actief als curator of bewindvoerder, maar begeleid ik ook bestuurders die aansprakelijk worden gesteld en adviseer ik schuldeisers die door een faillissement zijn benadeeld. Bij reorganisaties of een dreigend faillissement kan ik beoordelen of transacties kunnen leiden tot benadeling van schuldeisers (pauliana), bestuurders-aansprakelijkheid of overgang van onderneming (en personeel) tot gevolg kunnen hebben.

Ook treed ik regelmatig op als vereffenaar bij ontbinding van vennootschappen. Grote internationaal opererende ondernemingen hebben hiervoor mijn hulp ingeroepen. Tenslotte heb ik recent de Postdoctorale opleiding Fusies en Overnames aan de Grotius Academie gevolgd en sta ik regelmatig kopers of verkopers terzijde bij (complexe) overnametransacties.

Opleidingen

  • Specialistenopleiding Grotius INSOLAD
  • Specalistenopleiding Grotius Fusies en Overnames

Geregistreerd bij de Nederlandse Orde van Advocaten

Kom in contact met Janthijn Siebert

Recente artikelen van Janthijn Siebert

De Groninger akte

Wat is de Groninger akte? Bij de overdracht van een onroerende zaak (woning of bedrijfspand) is het gebruikelijk dat de overdracht plaatsvindt op het moment

Lees verder »

Afbreken onderhandelingen

Sunweb Group ziet af van overname Corendon. Te laat?  In juni 2019 maakte reisorganisatie Sunweb Group bekend de touroperator-activiteiten van Corendon in Nederland en België

Lees verder »
Teruggebeld worden?

Deze website gebruikt cookies. Bekijk de algemene voorwaarden of privacyregelement.

HAUT Legal & Tax Advocaten
HAUT Legal & Tax Advocaten